Mali grad

BIO Medeni zajtrk v vrtcu Sneguljčica

19.11.2010

 

V vrtcu Sneguljčica, enoti VVZ Antona Medveda, so danes v okviru akcije »En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih" pripravili BIO medeni zajtrk. Dogodek so združili s projektom »Medkulturno povezovanje« in obiskom gostje iz Indije. Najmlajšim, vzgojiteljicam in ravnateljici se je na zajtrku pridružil tudi kamniški župan Marjan Šarec.

Projekt »En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih", ki ga vodi Čebelarska zveza Slovenije po vseh slovenskih vrtcih, je namenjen osveščanju javnosti o pomenu čebele in čebeljih pridelkov. V akcijo so vključena vsa slovenska čebelarska društva, njen namen pa je približati med otrokom in jim vzbuditi željo po zdravem načinu prehranjevanja. Z akcijo želijo o koristnosti medu v vsakdanji prehrani posredno seznaniti tudi starše.

Čebelarska zveza Slovenije povabi vsako leto k sodelovanju slovenske župane, da s svojo udeležbo podprejo njihova prizadevanja. Vrtec je tako danes obiskal kamniški župan Marjan Šarec, nekaj besed o koristnosti medu in zdrave prehrane pa pred okusnim medenim zajtrkom spregovoril tudi z najmlajšimi.

Ker pa so dogodek v vrtcu združili še z enim svojim projektom, se je zbranim pridružila študentka iz Indije, ki bo dober mesec preživela v Kamniku, otrokom pa v tem času predstavila indijsko kulturo in jezik. S projektom »Medkulturno povezovanje« želijo vzgajati najmlajše v znamenju tolerance in strpnosti do drugih, želijo jih seznaniti z drugimi kulturami in jeziki. Na današnjem dogodku niso pozabili tudi na slovensko narodno nošo in pesem.

 

<< Nazaj | Novice