Mali grad

Avstrijski planinci na Dnevu kamniških planin

28.06.2016

 

V okviru mednarodnega sodelovanja med občinama Kamnik in Trofaiach se je konec prejšnjega tedna v Kamniških planinah mudila skupina avstrijskih planincev. Dobrodošlico ob njihovem prihodu jim je izrekel kamniški podžupan Matej Slapar.

Avstrijski planinci na Dnevu kamniških planin

Pod vodstvom kamniških planinskih vodnikov so nato v dveh skupinah odšli na Kamniško sedlo. Ena skupina se je povzpela do koče po normalni označeni poti medtem, ko so drugo skupino vodniki peljali po malo težji, daljši, vendar bolj razgledni lovski poti mimo Macesnovca do Kamniškega sedla. V nedeljo zjutraj pa se je večina povzpela še na Brano. 

Člani Planinskega društva Kamnik so ravno minulo nedeljo na Kamniškem sedlu izvedli prireditev Dan kamniških planin. S to prireditvijo niso počastili le svojega praznika, ampak so slovesno obeležili tudi praznovanje 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije. S krajšim kulturnim programom so sodelovali člani najstarejšega Slovenskega pevskega društva Lira, citrar Tomaž Plahutnik, harmonikaš Denis Kregar in priložnostni kvartet. Udeležence prireditve so pozdravili predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik, predstavnik Alpinističnega društva Trofaiach in Društva prijateljev narave iz Trofaiacha Peter Pointner ter  podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi.

Besedilo: Ivan Resnik
Fotografije: Roman Resnik


<< Nazaj | Novice