Mali grad

Arboretum Volčji Potok se letos ponaša z več kot 350 sortami tulipanov

24.04.2018

 

Arboretum Volčji Potok se letos ponaša z več kot 350 sortami tulipanovPolja tulipanov Arboretuma Volčji Potok so klasični aprilski prizor, že nekaj let pa obiskovalce navdušuje tudi gozd tulipanov. Letos vas bo ob sprehodu po parku navduševalo več kot 350 sort tulipanov. Podoba parka se v tem času vsakodnevno spreminja in nikoli ne razočara. 14. aprila smo začeli z razstavo tulipanov, med 27. aprilom in 2. majem bo razstavo tulipanov dopolnila tradicionalna razstava cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme z vrtnarskim sejmom in sejmom domače obrti.

Tulipani

Pomladna razstava se iz dneva v dan spreminja, saj pomladno sonce čarobno vpliva na cvetoče zasaditve. V Arboretumu Volčji Potok so posajeni tulipani različnih sort, ki zacvetijo ob različnem času. Ob sprehodu skozi park vas bo pozdravilo več kot dva milijona cvetov stotine sort tulipanov in drugih čebulic. Nikar ne spreglejte sortimenta tulipanov, ki smo ga letos umestili nad otroško igrišče. Del tulipanov v gozdu že cveti, drugi del pa se bo počasi odpiral v prihodnjih dneh. Spomladanska razstava cvetja, vrtne opreme, vrtnarski sejem in sejem domače obrti 

Razstavo tulipanov med prvomajskimi prazniki že tradicionalno bogati razstava cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme skupaj z vrtnarskim sejem in sejmom domače in umetnostne obrti, kjer najdete vse kar potrebujete za vaš dom in vrt. Razstava cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme bo predstavljena v nizu med vhodom v park in pristavo, vrtnarski sejem bo v šotoru, ki je v neposredni bližini vhoda v park in vrtnega centra Arboretum Volčji Potok.

Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure (tudi med vikendi in prazniki).

Tudi za mlade obiskovalce park ponuja marsikaj zanimivega, in sicer

Več informacij je dostopnih na spletni strani Arboretuma Volčji Potok na povezavi http://www.arboretum-vp.si/.

Besedilo: Arboretum Volčji Potok
Fotografije: Ana Pogačar in Arboretum Volčji Potok


<< Nazaj | Novice