Mali grad

Aplikacija Walk'n'Smile, razvita v okviru projekta CityWalk na voljo za uporabnike

15.03.2019

 

Aplikacija Walk'n'Smile, razvita v okviru projekta CityWalk na voljo za uporabnikeV okviru projekta CityWalk, v katerem kot pilotno mesto sodeluje Občina Kamnik, je nastala aplikacija Walk'n'Smile, ki je namenjena promociji hoje v mestih. Aplikacija je trenutno v testni fazi. Temelji na tradicionalnem števcu korakov (v povezavi z Google Fit aplikacijo), ki ga dopolnjuje z raznimi vznemirljivimi funkcijami, s katerimi uporabniku približa hojo in jo naredi bolj zabavno. S pomočjo tehnologije povečane resničnosti omogoča ustvarjanje zanimivih fotografij. Uporabnik se na sprehod po mestu lahko odpravi z eksotičnimi živalmi in znanimi osebnostmi.

Aplikacija obenem spodbuja k hoji z zanimivimi in informativnimi vsebinami na temo trajnostne mobilnosti. Uporabnik tako lahko meri število prehojenih korakov in prehojeno razdaljo primerja z dolžino svetovno znanih poti, kot sta na primer Route 66 in Tour de France, primerja prihranek denarja in emisij CO2 v primerjavi z uporabo avtomobila, izračuna porabljene kalorije in izpolni anketo o vrednotenju mesta. Aplikacija je dostopna za uporabnike Android in iOS operacijskih sistemov.

Več informacij o aplikaciji je dostopnih na: rri.hu/citywalk/sources

Aplikacija je dostopna

Opomba: fotografija, ki je nastala z uporabo aplikacije Walk'n'Smile, je bila zmagovalna na fotografskem natečaju Transnacionalnega programa Podonavje.

Fotografija: First Hungarian Responsible Innovation Association (RRI.HU)


<< Nazaj | Novice