Mali grad

Ante Upedandten banda za svojih 25 let na Kamfestu

11.08.2020

 

Ante Upedandten banda za svojih 25 let na KamfestuZa nami je ponedeljek, pred nami torek. Ponedeljek je festival toplo presenetil z domala razprodanimi prizorišči, kar ne more biti presenečenje, saj je bil program nadvse povabljiv in zbranih ni pustil ravnodušnih.

Po ustaljenem kamfestovskem ritmu se je program začel na Otroškem odru, ki je iz desnega žepka potegnil Gospo Pehtro, ki je skupaj s polnim Parkom Evropa delala vreme. Na prelomu večera so se začeli polniti ostali odri. V Mekinjah se je projeciral veliki zmagovalec Oskarjev in ljubljenec občinstva Parazit, v zapriškem lapidariju pa je navdušil Žiga Čamernik z monokomedijo Gospod predsednik.

Polna je bila tudi Kreativna četrt Barutana, kjer sta se občinstvu z avtorsko glasbo predstavila mlada Amaia Bidean in Gašper Selko alias X.U.L.; slednji je s koncertom minimalistične eksperimentalne elektronske glasbe predstavil svoj prvenec Void. Kamniški center je bil pobalinski in družbeno kritičen – na Večernem odru sta obešenjaško žlahtila in brila Drajnarjuva vampa, na Mestnem odru pa so žgali in podžigali Ante Upedanten banda, ki prav letos praznuje četrt stoletja delovanja. Zadovoljstvo je bilo več kot zagotovljeno!

Festival se nadaljuje tudi danes. Čeprav vreme grozi z nekaj mokrote, nas to ne moti. Kamfest bo v vsakem vremenu, le s kakšnim dežnikom ob strani.

Torek, 11. avgust

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020.

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: Kamfest 2020


<< Nazaj | Novice