Mali grad

Ansambel bratov Poljanšek že 40 let razveseljuje občinstvo

21.09.2013

 

Ansambel bratov Poljanšek je že dolgo eden najbolj priljubljenih slovenskih narodnozabavnih ansamblov. Ponos Tuhinjske doline, zibelke ansambla, občinstvo razveseljuje že polnih 40 let. S prepoznavnim stilom igranja so tudi danes navdušili številno množico, zbrano na slavnostnem koncertu v Snoviku. Slovenskim napevom je zvečer prisluhnil tudi župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo.  

Ansambel je nastal leta 1971. Od leta 1999 do leta 2008 so v ansamblu delovali Rudi Poljanšek, Roman Lukanc, Danilo Poljanšek, Miro Poljanšek, Forti Hribernik in Maks Kresnik. Vse od začetkov njihovega delovanja je nastalo mnogo viž in legendarnih narodnozabavnih napevov, ki razveseljujejo mlado in staro že štiri desetletja.

Zasedbo danes sestavljajo Rudi Poljanšek, njegov brat Danilo, Maks Kresnik in Gašper Plahuta. Ob praznovanju okroglega jubileja so nas člani popeljali po poti bogatega glasbenega ustvarjanja. Poleg tega pa še prijetno presenetili s štirimi napevi, ki jih bomo slišali na prihajajoči novi zgoščenki.

Vsekakor je vredno omeniti tudi podmladek ansambla, ki deluje pod imenom Ansambel Poljanšek. Velike zasluge za nastanek novega ansambla ima Rudijev sin Sandi Poljanšek, ki je okoli sebe zbral glasbene prijatelje Borisa Kodermana, Miha Cerarja in Marka Tomca. Združila jih je ljubezen do glasbe legendarnih bratov Poljanšek, ki jo z velikim veseljem obujajo in ohranjajo.

Kot rečeno, je današnjim napevom prisluhnil tudi župan Marjan Šarec, ki se je Ansamblu bratov Poljanšek zahvalil za dolgoletno delo na glasbenem področju in promocijo Tuhinjske doline ter celotne občine Kamnik. Ob koncu jim je še zaželel, naj jih tudi v prihodnosti spremlja poskočnost narodnozabavnih viž. »Knjige narodnozabavne glasbe si ne moremo predstavljati brez listov, v kateri ne bi bilo napevov Ansambla bratov Poljanšek. Ob mnogih vižah Rudija Poljanška in nepozabnih besedilih, se pravemu ljubitelju slovenske narodnozabavne glasbe orosi oko. Ansambel bratov Poljanšek zna zaigrati na dušo in izvabiti tista najbolj globoka čustva. Zato se vam zahvaljujem, zlasti Rudiju, za mnoge viže, ki ste nam jih dali. Ob vašem jubileju vam izročam zahvalo v imenu Občine Kamnik«, je še dodal župan.

Slavnostni koncert je povezovala Maja Oderlap, na odru pa so se legendarnemu slovenskemu ansamblu pridružili še Ansambel Poljanšek, Tanja Žagar, Ansambel Akordi in Klobasekov Pepi.


<< Nazaj | Novice