Mali grad

Ansambel KRT gostoval v Švici

19.02.2019

 

Ansambel KRT gostoval v ŠviciAnsambel KRT je bil v soboto, 16. februarja 2019, kot »originalni gost« na prireditvi v švicarskem mestu RAFZ  pod nazivom »NAŠ SVETOVNI DAN MOLITVE« (Weltgebetstags-Gottesdienst), ki je bil letos namenjen prav naši državi Sloveniji. V programu, ki ga vsako leto za drugo državo sveta pripravlja Pastoralna skupnost katoliške cerkve v Rafzu s svojo predsednico Jeannine Piesold, so na zanimiv način predstavili državo Slovenijo, njeno prebivalstvo, vse glavne lepote in posebnosti. Obenem so izpostavili tudi pet posameznih družin, ki jim bodo namenili letošnjo finančno pomoč, ki so jo med potekom prireditve pridobivali s prostovoljnimi prispevki.

Ansambel KRT (Janez Krt, Rok Spruk, Zoran Križman, Dominik Krt, Milan Zobavnik in Marjan Spruk) se je ponovno zbral na pobudo v Švici živečega člana Janeza Krta in s svojo ter Avsenikovo glasbo oplemenitil to izvenslovensko humanitarno dogajanje. Ob tem nastopu smo predstavili tudi svojo občino z vsemi turističnimi znamenitostmi. Gostitelji so vsem prisotnim po končanem programu namenili še kulinarični dodatek slovenske bogate recepture, ki smo jo mi poimenovali kar mešanica slovenskih dobrot, ali po njihovo »GEMISCHTER EMPFANG GUT«.

Tudi z majhnimi deli se lahko veliko naredi za malega človeka in to potrjujejo številna tovrstna srečanja po naši domovini in tudi izven nje.

Program

Besedilo in fotografije: Ansambel KRT


<< Nazaj | Novice