Mali grad

Anina zvezdica Kamnik z novimi šolskimi torbami razveselila 136 otrok

09.09.2015

 

V ponedeljek so v Anini zvezdici Kamnik razdelili šolske torbe, kupljene s sredstvi, zbranimi v akciji Srce Sloveniji. Le-ta sicer poteka še do konca septembra. »Nove šolske torbe smo razdeli 136 otrokom in tako razveselili kar 93 družin s tega področja. V celotni Sloveniji je bilo sicer razdeljenih 700 torb,« je povedala Eva Cocej, vodja Anine zvezdice Kamnik. Otroci so poleg nove torbe v njej dobili tudi polno peresnico in nekaj različnih zvezkov.

Dobrodelni projekt Srce Slovenije je nastal na pobudo ekstremnega športnika in humanitarca Mateja Markoviča in humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up. Dobrodelni ultratriatlon, na katerem je Matej Markovič preplaval 30, prekolesaril 900 ter pretekel 250 kilometrov, je letos potekal pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Matej je za celotno traso potreboval dobrih 5 dni, v duhu imena društva (Vztrajaj – Never Give Up) pa je prebrodil večje in manjše krize, tudi 36-urni naliv, ki ga je spremljal skoraj celotno kolesarsko etapo.

Akcija Srce Sloveniji poteka še do konca septembra, darujete lahko s poslanim SMS sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (darujete 5 evrov) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (darujete 1 evro).

Vir: Modre novice


<< Nazaj | Novice