Mali grad

Animatorji oratorija Šmartno v Tuhinju brezplačno prali avtomobile za Rdeče noske

22.07.2017

 

Animatorji oratorija Šmartno v Tuhinju brezplačno prali avtomobile za Rdeče noskeV petek, 22. 7. 2017, je za cesto v Šmartnem v Tuhinju potekala prav posebna akcija. Mladi animatorji oratorija so izvedli posebno akcijo brezplačnega pranja avtomobilov, poleg tega pa vsem, ki so se ustavili ob poti, nudili tudi limonado povsem zastonj. Mladi so, opremljeni z raznobarvnimi plakati, osvežilno limonado ter gobami, čistili in vodo, za cesto vabili ljudi, da se ustavijo, osvežijo z limonado in prepustijo avtomobile čiščenju.

Akcija je potekala v popoldanskih urah, v njej pa je bilo udeleženih več kot 30 animatorjev. Za cesto se jim je v avtopralnici pridružilo nekaj več kot 40 avtomobilov, motorjev in drugih vozil, razdeljenih pa je bilo več litrov limonade.

Pozitivno energijo in dobro voljo so delili tako z okoliškimi obiskovalci, kot tudi tistimi, ki so se naključno ustavili. Najdlje bo prostovoljski duh odšel z dvema Švicarjema, ki sta si na mestu dejavnosti privoščila postanek z limonado.

Kljub temu, da je akcija potekala brezplačno, so se mladi odločili, da potencialne prostovoljne prispevke v celoti namenijo Rdečim noskom (klovnom – zdravnikom). Tako so tekom dneva zbrali 274,16 €, ki jim jih bodo skupaj s prispevki preostalih akcij nakazali.

Animatorji, ki se pripravljajo tudi na nov oratorij, bodo brezplačno pranje avtomobilov in deljenje limonade izvedli še dvakrat, in sicer v petek, 11. 8. 2017, od 16h do 20h, skupaj z otroki na oratoriju pa še v četrtek, 24. 8. 2017, od 10h do 11h. Mesto akcije ostaja enako – prostor ob glavni cesti in šoli Šmartno v Tuhinju. Obakrat bodo šli prostovoljni prispevki v celoti za Rdeče noske. Vabljeni, da akcijo podprete tudi sami!

Besedilo in fotografije: Monika Jeglič


<< Nazaj | Novice