Mali grad

Angleška etno harmonija

03.08.2018

 

Angleška etno harmonijaV tokratnem Poletju pod krošnjo smo gostili eno izmed najboljših ljudskih glasbenic v Angliji, Hannah James. Hannah prihaja iz Chesterfielda in je vsestranska umetnica, glasbenica ter izvrstna plesalka.

V sinočnjem večeru v Klubu Kino dom nam je postregla z obilico ljudske glasbe ter »coklarskega plesa«. V duetu s čelistom Tobyem, s katerim sta na sinočnjem koncertnem večeru skupaj nastopila prvič, je pričarala izjemno harmonijo etno ritmov. Fuzija zvokov harmonike, čela in klopotanja cokljev je bila nepopisljiva izkušnja, ki jo je občinstvo nagradilo z bučnim aplavzom in stoječimi ovacijami.  

Kot potujoča glasbenica je Hannah izkušnje nabirala na različnih potovanjih, bodisi na etno glasbenih festivalih ali zgolj in samo na domači (britanski) glasbeni sceni. Od tam črpa in absorbira vse, kar se dogaja okoli nje, ter tako išče načine za tkanje različnih vezi z ljudmi, ki so povezani z ljudsko glasbo. Kot pravi, je to najboljši način, kako postaneš pristen v ljudski glasbi.

Poletju sledi še osmi poletni četrtek v okviru projekta Poletje pod krošnjo, s katerim bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Naslednji četrtek v goste prihaja improvizirana glasbena predstava Trio Šardone: Ala kart, ki bo postregel z obilico okusnih in začinjenih besedil po vašem naročilu.

Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

Besedilo: Anja Koleša, Dom kulture Kamnik
Fotografiji: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice