Mali grad

Ana Plamenita Kamniška razsvetlila Mali grad

18.11.2013

 

Včeraj sta Dom Kulture Kamnik in KD Priden možic omogočila prihod Ane Plamenite Kamniške na Mali grad. Festival Ana Plamenita – ognjeni ulični festival – je največji festival ognejnih ambientov in dogodkov v Sloveniji. Spada v družino uličnih festivalov, skupaj z Ano Desetnico in Ano Mraz. Producent festivala, Gledališče Ane Monro, širi festival tudi čez meje Ljubljane. Tako je v Kamniku že dodobra uveljavljena poletna Ana Destnica po Kamniško, letos decembra po nekajletnem premoru ponovno prihaja kamniška Ana Mraz, v novembru pa je prvič že prišla Ana Plamenita Kamniška.

Na pobočju Malega gradu je bil tako danes od 17. ure dalje za ogled in prijeten romantični sprehod namenjen ognjeni ambient, ki je veliko število obiskovalcev vodil od vznožja do kapelice, kjer sta bila na voljo tudi čaj in kuhano vino.

Ob 19. uri pa se je odvila predpremiera nove ulične predstave Kulturnega društva Priden možic v soprodukciji z umetniškim kolektivom ŠlosArt z naslovom SODrga. Zgodba o ostarelem vrtnarju, ki s pomočjo ognjenih škratov oživi svoj davno pozabljeni sanjski vrt v izvedbi Roka Capudra, Slavka Trivkovića, Luke Ložarja in Gorana Završnika.

Ana Plamenita Kamniška je sicer prižgala nad 700 domiselno oblikovanih svetilk.

Za več fotografij si oglejte fotoalbum na spletni strani Doma Kulture Kamnik in na Facebooku.

Vir: Dom Kulture Kamnik


<< Nazaj | Novice