Mali grad

Ameriški tour-operaterji na študijskem obisku v Kamniku in hotelu Malograjski dvor

22.03.2011

 

Svetovni tokovi turizma se zaradi številnih katastrof, ki se dogajajo okoli nas, vedno bolj obračajo v tako imenovane varne destinacije, med katere sodi tudi Slovenija. O tem pričajo tudi vedno bolj pogosti študijski obiski tour-operaterjev iz različnih držav in kontinentov. Od nedelje, 20.3. do torka, 22.3., si je za začetek študijskega obiska Slovenije in Hrvaške Kamnik izbrala skupina ameriških tour-operaterjev, ki se pri svojem delu ukvarjajo predvsem z organiziranjem potovanj v centralni del Evrope.

Ameriški tour-operaterji so si za mesto bivanja izbrali kamniški mestni hotel Malograjski dvor, za katerega so izvedeli po priporočilih slovenskih prijateljev. V času bivanja v Kamniku so si pod vodstvom vodnika ogledali staro mestno jedro in njegovo okolico, v hotelu bili deležni degustacije vin ter izredne gurmanske kuhinje hotelskega kuharja.

Ameriški tour-operaterji so v pogovoru z Žigom Habjanom, vodjem marketinga hotela Malograjski dvor ter dr. Andrejo Eržen, direktorico Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, izrazili navdušenje nad naravnimi in kulturnimi lepotami Kamnika, nad prijaznostjo ljudi ter izredno urejenostjo hotela.

Vodja skupine, Brian Mundy, je v knjigo gostov hotela zapisal:

Kamnik je čudovita izkušnja! Očarljiv hotel, odlično osebje, Kamnik je pravo slovensko mesto! Zagotovo se bomo vrnili in Kamnik priporočili našim gostom!

Čudovit pomladni dan, Kamniško-Savinske Alpe, obsijane s soncem, čudovita scenerija mestnih hiš, čista okolica, prijazni ljudje,… so bili komplimenti, ki so jih nizali vodje ameriških turističnih agencij in ob zaključku bivanja v Kamniku izrazili obljubo, da se k nam še vrnejo, skupaj z gosti njihovih agencij.

Besedilo in fotografije: Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice