Mali grad

Alya, 6Pack Čukur in Art Illusion Kamnik popeljali v "Čas veselja"

20.12.2013

 

Danes se je v starem mestnem jedru Kamnika uradno pričel pisan sklop brezplačnih prireditev Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja.

Po včerajšnjem novoletnem bazarju in prihodu Dedka Mraza so v dopoldanskem času otroci iz osnovnih šol Toma Brejca, Marije Vera in 27. julija okrasili Kamnik s simpatičnimi snežaki, ki bodo krasili prizorišče vse do konca prireditve.

V popoldanskih urah se je dogajanje preselilo na pobočje Malega gradu, kjer smo bili priča grajskim uličnim pogruntavščinam, Snežni kraljici v izvedbi Kulturnega društva Priden možic. Zgodba gre nekako takole: Snežna kraljica je s spremstvom obtičala v Kamniku. Zaradi goste ljubljanske megle namreč dvorni navigator ni videl, kako nizko leti, in z velikim pokom so se kraljeve sani zaletele v kapelo Malega gradu. Glavni škrat Girko obupano išče mehanika ali vsaj rezervne dele, s katerimi bi sani zopet spravili v pogon. Medtem pa se dvorno spremstvo na vse pretege trudi zabavati Snežno kraljico, kar pa je ob vseh muhah najvišje grajske gospode vse prej kot lahka naloga. A ko dvorjani, na čelu z Girkom, že skoraj obupajo, na pomoč priskočijo vrli otroci in ostali obiskovalci. Pohodna predstava, ki se je pričela na parkirišču Kavarne Veronika in nadaljevala na pobočju Malega gradu, je potekala na vsakih dvajset minut od 17. do 19. ure, na ogled pa bo tudi jutri, v soboto, 21. decembra, ob istem času. Jutri v Kamnik prihaja tudi muzejski vlak s parno lokomotivo.

Sledilo je uradno odprtje prireditve Kamnik. Decembra. Čas veselja. Na glavnem odru na Glavnem trgu je obiskovalce najprej pozdravila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. Iskreno se je zahvalila vsem, ki so omogočili prireditev: Občini Kamnik, Kulturnemu društvu Priden možic, Mladinskemu centru Kamnik ter glavnim sponzorjem Eti Kamnik, Zavarovalnici Triglav in podjetju Goldi Kamnik. Obiskovalce je poleg številnih prireditev, ki se bodo zvrstile do konca decembra, prav posebej povabila tudi na jutrišnji dogodek, ko bo v Kamnik pripeljal muzejski parni vlak, na katerem se bo pripeljalo več kot 900 ljudi. Z nami se bodo zabavali na drsališču, se veselili ter uživali v pestrem programu.

Na uradnem odprtju je obiskovalce pozdravil tudi kamniški župan Marjan Šarec in jim zaželel lep večer ter prijetne in veselja polne večere vse do novega leta; v naslednjem letu pa vse dobro.

Razposajene obraze so nato dolgo v noč zabavali Alya, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies in Art Illusion.


<< Nazaj | Novice