Mali grad

Alianso smo dvakrat že premagale

19.02.2013

 

Jutrišnji dvojni spored v kamniški športni dvorani se bo končal s tekmo šestega kroga 1. DOL za ženske – modra skupina, v kateri bodo odbojkarice Calcit Volleyballa, ob 20. uri, gostile Alianso. Kamničanke so v letošnji sezoni Šempetrčanke že dvakrat premagale. Prvič v polfinalu pokala Slovenije, drugič pa v prvem krogu modre skupine. Obakrat v Šempetru in obakrat je bilo 3:0 za aktualne slovenske pokalne zmagovalke in trenutno vodilno ekipo modre skupine, ki je po izgubljeni točki v Murski Soboti v četrtem krogu, minulo soboto doma brez težav opravila z ekipo Zgornje Gorenjske.

»Vse tekme v modri skupini moramo igrati na polno, čeprav so nasprotnice na papirju slabše od nas. Za takšne tekme težje motivirati, še zlasti, zato, ker smo z ravni igranja odbojke v srednjeevropski ligi prešle na slovensko ligo, v kateri naše nasprotnice nimajo česa izgubiti, me pa smo tiste, ki lahko veliko izgubimo. Dejstvo je, da se ni vedno lahko zbrati. To se nam je recimo zgodilo v Murski Soboti, ko smo dovolile, da so se Pucončanke razigrale, potem jih je spremljala še sreča in so zadele še tisto, kar je na pogled nemogoče, tako da smo šele v petem nizu uspele rešiti svojo kožo. Prav zato pravim, da moramo tudi proti slabšim nasprotnicam igrati na polno,« pravi Ana Starčević, v prvih petih krogih modre skupine najbolj učinkovita igralka odbojkaric Calcit Volleyballa, ki proti Zgornji Gorenjski niso imele podobnih težav, kot pred slabimi sedmimi dnevi.

»Da, res je, čeprav je bilo v naši igri še vedno preveč napak, ampak zmaga je zmaga. Po malem smo že malce utrujene, kajti po novem letu spet igramo dve tekmi na teden, včasih tudi tri in skupaj s prvim delom sezone se je nabralo že kar veliko število tekem. Toda podoben tempo bo do konca sezone, zato po svoje že komaj čakamo, da bomo prihodnjo sredo proste, ko nam ne bo treba igrati z Novo KBM Branikom,« se po daljšem času prve proste srede letos veseli hrvaška reprezentantka, ki je spoznala vse ekipe v modri skupini.

»Ne bi želela podcenjevati nobene ekipe v modri skupini, toda Nova KBM Branik in mi od ostalih ekip odstopamo po kakovosti. Pozna se, da so v večini ekip mlade igralke, toda tudi Mariborčanke imajo relativno mlado ekipo in mladost ni vedno merilo kakovosti. Enostavno smo z Mariborčankami veliko boljše od ostalih ekip.«

Šempetrčanke se bodo v nadaljevanju prvenstva skupaj z Jeseničankami in morda tudi še Koprčankami borile za končno tretje mesto v modri skupini. V tem boju bi jim že točka iz Kamnika prišla še kako prav, toda … »V pokalu in na prvi tekmi modre skupine smo Šempetrčanke obakrat premagale s 3:0. Sicer v svojih vrstah imajo nekaj dobrih posameznic, dobro delujejo tudi kot ekipa, toda verjamem, da se bo tudi naša tretja medsebojna tekma v letošnji sezoni končala podobno kot prvi dve. Nekaj podobnega pričakujem tudi v naših preostalih tekmah v modri skupini. Morda se nam lahko pripeti, da izgubimo kakšen niz, kajti kot sem že omenila, težko se je vedno motivirati na tekmo, igrati na polno, če veš, da so nasprotnice slabše od tebe,« je pred jutrišnjo tekmo z Alianso še dejala Ana Starčević.

  1. DOL za ženske – modra skupina

Pari šestega kroga, jutri: Calcit Volleyball – Aliansa (športna dvorana Kamnik, 20.00), Luka Koper – Kema Puconci (dvorana Bonifika, 20.009, Nova KBM Branik – Zgornja Gorenjska (dvorana Lukna, 18.00).

Vrstni red: 1. Calcit Volleyball 22 (18:6) – dve tekmi več, 2. Nova KBM Branik 19 (15:7) – dve tekmi več, 3. Aliansa 13 (9:11), 4. Zgornja Gorenjska 10 (8:12), 5. Luka Koper 6 (8:13), 6. Kema Puconci 2 (6:15).

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice