Mali grad

Aktivnosti in zahvala Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 27. maja

27.05.2020

 

Preklic epidemije COVID-19 in zahvala Občinskega štaba Civilne zaščite

Aktivnosti in zahvala Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 27. majaSpoštovane občanke, spoštovani občani,

obveščamo vas, da s ponedeljkom, 1. junija 2020, Občinski štab Civilne zaščite deluje le še v ožji sestavi. Še vedno je štab na voljo na telefonski številki 01/831 81 94 in elektronskem naslovu civilna.zascita@kamnik.si za vse informacije,
vezane na aktivnosti zoper koronavirus COVID-19. V tem trenutku bo štab tesno sodeloval predvsem s kamniškimi šolami in vrtci in jim nudil pomoč pri premagovanju in reševanju morebitnih težav, vezanih na njihovo delovanje in prihode otrok v vrtce in šole. Pozorno se bodo še vedno spremljale razmere na terenu in v primeru kakršnihkoli poslabšanj nemudoma pričelo s potrebnimi aktivnostmi.

Ob epidemiji koronavirus COVID-19 sta Občina Kamnik in Občinski štab Civilne zaščite izvedli učinkovite ukrepe za varovanje človeških življenj, tako, da v času največjega izbruha okuženih z virusom COVID-19 v občini Kamnik ni bilo smrtnih žrtev. Učinkovito smo se soočali z nastalimi razmerami. Vse reševalne ekipe, društva, službe in organizacije, ki so sodelovale v aktivnostih izvajanja nalog, zaščite, reševanja in pomoči, so svoje delo opravile izjemno strokovno, požrtvovalno in učinkovito ter tako omogočile, da je bilo stanje okuženih v naši lokalni skupnosti na številki 19. Ob tej priložnosti se Občinski štab Civilne zaščite iskreno zahvaljuje vsem, ki so delovali v širšem operativnem sestavu, s številnimi aktivnostmi pa smo se trudili, da ohranimo zdravje vas, naših občank in občanov.

Prvič smo se znašli v takšni naravni nesreči in uspelo nam je s skupnimi močmi! Z vsemi deležniki smo imeli isti cilj. Cilj reševati življenja. Hvala občankam in občanom, ki ste s svojim odgovornim ravnanjem pripomogli k temu, da smo skupaj lahko premagovali nepremagljivo.

Ostanite zdravi!

mag. Matjaž Srša, poveljnik
Brigita Vavpetič, namestnica poveljnika                                            

Humanitarna linija še vedno ostaja na voljo pomoči potrebnim

Na Občini Kamnik smo v sredini meseca marca vzpostavili telefonsko številko 051/374-207, tako imenovano humanitarno linijo, kamor so lahko poklicale občanke in občani v stiski za oskrbo oziroma dostavo nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno).

Linija je bila več kot odlično sprejeta, nanjo pa so resnično klicali tisti, ki so potrebovali našo pomoč. Ker se je v zadnjem tednu število klicev močno zmanjšalo, kar smo veseli, saj to pomeni, da je manj ljudi, ki bi potrebovali tovrstno pomoč, smo se odločili, da s ponedeljkom, 1. junija 2020, humanitarno linijo prevzema Zavod Oreli. Slednji že sicer s svojimi prostovoljci skrbi za podporo starejšim pri reševanju različnih stisk in problemov in delujejo v okviru Svetovalne pisarne za starejše na Tomšičevi ulici 23, Kamnik, v pokritem delu tržnice, poleg glavne avtobusne postaje v Kamniku.

Tisti, ki bi potrebovali pomoč, lahko pokličete na telefonsko številko 051/374-207, in sicer vsak delovni dan med 9. in 15. uro.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice