Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marca

31.03.2020

 

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 31. marcaVrtec Antona Medveda Kamnik doniral hrano Domu starejših občanov Kamnik

Vrtec Antona Medveda Kamnik je danes doniral hrano Domu starejših občanov Kamnik. Glede na dejstvo, da vrtec do nadaljnjega ne bo obratoval, so hrano, ki jim je ostala v skladiščih po vseh enotah kamniškega vrtca, donirali Domu starejših občanov Kamnik.

Ob tej priložnosti se direktorica Maja Gradišek iskreno zahvaljuje kamniškemu vrtcu in ravnateljici mag. Liani Cerar, in poudarja, da bodo njihovi stanovalci vsekakor veseli dobrot, ki so jih prenesli. »V našem vrtcu velja rek, da skupaj lahko naredimo največ«, pa je ob tej priložnosti dejala ravnateljica mag. Liana Cerar.

Tudi v imenu Občine Kamnik in Občinskega štaba Civilne zaščite se iskreno zahvaljujemo za dejanje, s katero so vsi deležniki dokazali, da skupaj zmoremo.

Zaščiteni pitniki v občini Kamnik

Pogodbeno podjetje Kamnik, d. o. o Komunalno podjetje Kamnik je včeraj zaščitilo pitnike v občini Kamnik. Ker je tudi na pitnikih možna okužba oziroma prenos, se je Občinski štab Civilne zaščite odločil tudi za ta preventivni ukrep.

Dekontaminacija javnih in zasebnih površin

Z današnjim dnem smo nadaljevali z dekontaminacijo javnih površin in zasebnih površin, in sicer pred večjimi trgovskimi centri, bencinskimi servisi in tudi manjšimi trgovinami v občini Kamnik.

Dekontaminacije izvaja pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., na podlagi odredbe poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite.

Zaprtje vseh planinskih poti v oskrbi PD Kamnik

Dragi planinci in planinke,

Planinsko društvo Kamnik se je na pobudo Civilne zaščite Kamnik odločilo, da bodo zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa oziroma bolezni COVID-19, do preklica zaprte vse planinske poti v oskrbi PD Kamnik.

S tem želijo zaščititi vse ljubitelje gora, predvsem pa reševalno ter zdravniško osebje.

Gorska reševalna zveza Slovenije odsvetuje dejavnosti na prostem, pri katerih je večja možnost poškodb, vrstijo pa se tudi pozivi zdravstvenih delavcev, naj ljudje pazijo nase in se izogibajo nepotrebnim tveganjem, kar predstavlja tudi obisk gora. Ostanite doma, ostanite zdravi.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice