Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 24. marca

24.03.2020

 

Delovanje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca KamnikZdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik občanke in občane obvešča, da so zaradi ogromne količine administrativnega dela in neobvladljive količine klicev s potrebo po administrativnih storitvah, okrepili administrativne ambulante in obstoječi dodali še dodatno telefonsko številko.

Številki za naročanje administrativnih storitev (recepti, napotnice, bolniške...) sta sedaj:

Vse naše občanke in občane prosijo, da zaradi čim hitrejšega in nemotenega dela uporabljajo spletno naročanje, tisti, ki to lahko, in sicer na povezavi https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/664/doctor/13/409 in ne po telefonu, v nobenem primeru pa za te storitve ne kličejo v Zdravstveni dom Domžale, saj jih tam ne bodo mogli opraviti.

Več informacij si lahko preberete tukaj.

Dekontaminacija javnih površin

Danes zgodaj zjutraj se je ekipa pogodbenega podjetja Občinskega štaba Civilne začite Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. po navodilu Občinskega štaba Civilne zaščite lotila razkuževanja javnih ustanov, in sicer vhodnih točk ter neposredne okolice, kjer je žarišče za prenos okužbe največje (predvsem v središču mesta). 

S pripravami od 3. ure zjutraj ter s pričetkom ob 4. uri so se dekontaminirale lokacije na različnih javnih površinah ter nekatere vstopne točke trgovin.

Prostovoljci

Danes je bil na terenu en prostovoljec, ki je enemu občanu na dom dostavil topli obrok, dvema občanoma pa je pomagal pri nakupu in dostavi živil na dom.

Zahvala župana nujnim interventnim službam

Župan Matej Slapar se je iskreno zahvalil vsem interventnim službam, ki delajo za nas. Iskrena hvala pa gre prav vsem tistim nepogrešljivim in srčnim ljudem, ki delajo v zdravstvu, policiji, civilni zaščiti, gasilstvu, v vseh službah zaščite in reševanja ter v sektorjih energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov. 


 

Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ


<< Nazaj | Novice