Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 17. marca

17.03.2020

 

Za občane zagotavljamo psihosocialno pomoč  

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 17. marcaObčinski štab Civilne zaščite je skupaj s Centrom za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, enota Kamnik, občankam in občanom zagotovil psihosocialno pomoč, ki obsega:

V okviru prve socialne pomoči nudimo informacije o oblikah pomoči v regiji, na Centru za socialno delo in v drugih organizacijah, kot so pomoč starejšim, materialne pomoči, informacije o pomoči ljudem v stiski.

Psihosocialno pomoč izvajamo v teh kriznih razmerah po telefonu, občani nas lahko pokličejo v poslovnem času v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure in v petek od 8. do 13. ure, in sicer na telefonsko številko 01/830 32 80 ali pišejo na elektronski naslov: gpcsd.kamni@gov.si.

Koristne povezave za občane si lahko ogledate TUKAJ.


Sestanek na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite se je danes, v torek, 17. marca 2020, udeležil sestanka na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Pristojni so na sestanku podali navodila in usmeritve za ustrezno ukrepanje, ki jih Občinski štab Civilne zaščite že ves čas redno izvaja.


Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v prostorih zdravstvenega doma Okuženi delavec v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik že pred bolezenskimi znaki okužbe s koronavirusom ni bil v prostorih zdravstvenega doma

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik je bila potrjena okužba pri enemu od zaposlenih delavcev. Delavec je zbolel v soboto, 14. marca 2020, in ker je zbolel za vikend doma, že pred znaki bolezni ni več vstopal v prostore Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik. O izvidu brisa smo bili obveščeni danes, v torek, 17. marca 2020. Vsi, ki so bili z njim v tesnem stiku v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, so bili poslani v samoizolacijo.

Zdravstveni dom je nemudoma obvestil Ministrstvo za zdravje, obveščeni so bili tudi zaposleni. V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca so bili izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe.

Vljudno prosimo vse paciente, ki so med 11. in 13. marcem obiskali Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo s COVID-19 prosimo pokličite telefonsko številko 051/642 922.


Postavitev ograj za obiskovalce tako imenovanega Koronakontejnerja

Ambulanto za vročinska stanja in okužbe dihal v Koronatejnerju (najave in informacije na koronaMobi: 051/642 922) smo zaradi preventivnih ukrepov ogradili, in sicer z namenom, da med obiskovalci Koronatejnerja in drugimi obiskovalci Zdravstvenega doma dr. Julija Polca ne bi prihajalo do kontaktov.

Vsi tovrstni ukrepi so nujni, saj si želimo omejiti morebitno širjenje virusa. Pri tem velja opozoriti, da se mora sleherni občan dosledno držati navodil, ki jih dobi s strani Zdravstvenega doma dr. Polca Kamnik.


Zunanja igrišča

Zaradi povečane stopnje tveganja prenosa novega korona virusa ter v skladu z navodili Ministrstva za zdravje, NIJZ, MIZŠ ter Občine Kamnik je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik že v preteklem tednu do nadaljnjega popolnoma zaprl vsa otroška igrišča, ki jih upravlja. 

Za javne površine, kjer Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, ne more zagotoviti varnosti, je vse deležnike pozval, da pri druženju na prostem upoštevajo uradna navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ostalih pristojnih institucij. Predsednike krajevnih skupnosti smo ponovno opozorili na upoštevanje ustreznih navodil.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice