Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 14. aprila

14.04.2020

 

Velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato prepovedano kurjenje v naravi

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v torek, 12. aprilaV času velikonočnih praznikov je bilo izvedenih 6 intervencij, v večini vezanih na požare in prepoved kurjenja. Na zahtevnejših intervencijah je bil prisoten tudi poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite.

Vse občane in občanke prosimo, da do preklica ne kurijo in ne uporabljajo odprtega ognja v naravi. Ravno tako naj ne odmetavajo ogorkov, cigaret in vžigalic ter v primeru razbitja steklenic in ostalih steklenih izdelkov, razbitine poberejo in odvržejo v zabojnik za smeti, saj je razbito steklo v primeru močnega sonca tudi potencialni povzročitelj požara v naravi. Kamniški gasilci se vam za previdnost in upoštevanje navodil se najlepše zahvaljujejo.

Novico o veliki požarni ogroženost naravnega okolja si lahko ogledate TUKAJ

Priprava tržnega prostora na Tomšičevi ulici v Kamniku

Na tržnici Kamnik na Tomšičevi ulici je danes upravljalec tržnice Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. pripravil vse potrebno za to, da se dejavnost izvaja v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij.

Za red skrbela je redarska služba Občine Kamnik, pri usmerjanju in z napotki pravilnega obnašanja pa sta sodelovali dve prostovoljki Študentskega kluba Kamnik.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro.

Danes je en prostovoljec eni občanki pripeljal topli obrok na dom. Štirje prostovoljci nudijo pomoč na kamniški tržnici in v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice