Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprila

01.04.2020

 

Simbolna podpora in pozdrav organizacijam, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 1. aprilaDanes so se enote zaščite in reševanja poklonile zaposlenim v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, Policijske postaje Kamnik, pogodbenega podjetja Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. in zaposlenim ter stanovalcem Doma starejših občanov Kamnik.

S tem dejanjem smo jim pokazali, da smo jim hvaležni za njihovo delo in poslanstvo, ki ga opravljajo, predvsem pa to, da jim stojimo ob strani ter jih podpiramo v teh hudih časih. Ravno današnji dan je bil izbran, saj smo ponovno odprli kamniški zdravstveni dom.

Donacije

Lions klub Kamnik je danes Domu starejših občanov Kamnik doniral 1.500 mask, včeraj pa je Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik Dom Titan podaril 1.000 mask. 

Dekontaminacija

Danes smo nadaljevali z dekontaminacijo javnih površin, dela je opravljalo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro.

Danes je en prostovoljec dvema občanoma pripeljal topli obrok na dom, eni invalidni osebi je na dom pripeljal paket Območne enote Rdečega križa Kamnik, 1 oseba je potrebovala pomoč in dostavo zdravil iz lekarne, prostovoljci so danes nudili administrativno pomoč Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice