Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 21. marca

21.03.2020

 

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaDekontaminacija zabojnika in priprava zabojnika za dežurno ekipo NMP Domžale

Danes je bila izvedena dekontaminacija zabojnika na lokaciji Cankarjeva cesta. V njem bo nameščena dežurna ekipa NMP Domžale (nočna izmena).

Namestitev plakatov pri vhodih v pokopališča v občini Kamnik

Občinska inšpektorica je danes po navodilu Občinskega štaba Civilne zaščite pri vhodih v pokopališča v občini Kamnik namestila opozorilne plakate o preventivnem obnašanju obiskovalcem pokopališč.

Poleg tega je pregledala tudi otroška in športna igrišča, kjer je ugotovila, da so igrišča prazna. Dve igrišči smo ponovno ustrezno zaprli. Opažamo, da za enkrat uporabniki igrišč spoštujejo navodila.

Pomoč prostovoljcev

V občini Kamnik je danes ena oseba potrebovala oskrbo s strani prostovoljcev (prehrana).

Sicer pa smo na Občini Kamnik že v preteklem tednu poskrbeli, da boste tudi starejši, osamljeni občani in občanke, ki ste v stiski in tisti, ki so oboleli in nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi vam priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno), prejeli pomoč. Ravno tako smo za tiste občanke in občane, ki potrebujejo nujno varstvo otrok (zaposleni v zdravstvenih domovih, domovih za starejše, zavodih za varovance s posebnimi potrebami, delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, komunalnih in servisnih službah ter operativcem v Slovenski policiji in Slovenski vojski, gasilcem in drugim pripadnikom sil za zaščito in reševanje), s prostovoljci zagotovili varstvo vaših otrok (na domu).

Dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel – Občina Kamnik). Na številko lahko pokličete od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ


<< Nazaj | Novice