Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 14. marca 2020

14.03.2020

 

Uvedena telefonska številka za dostavo nujnih življenjskih potrebščin starejšim občankam in občanom, ki živijo sami

Obvestilo o moteni oskrbi s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamniška BistricaNa Občini Kamnik smo vzpostavili telefonsko številko 051/374-207 (Katja Vegel-Občina Kamnik) ZA OBČANE V STISKI IN NJIHOVO OSKRBO OZIROMA DOSTAVO NUJNIH ŽIVLJENJSKIH POTREBŠČIN (HRANA, ZDRAVILA), KI VELJA IZKLJUČNO ZA OSKRBO STAREJŠIH OBČANK IN OBČANOV, KI ŽIVIJO SAMI. Na številko lahko pokličete od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.

Občanke in občane pozivamo k doslednemu upoštevanju tega, da na telefonsko številko kličejo izključno tisti, ki to potrebujejo.


Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 14. marca 2020Zaradi preventivnih ukrepov je pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., po navodilu Občinskega štaba Civilne zaščite danes, 14. marca 2020, opravil dezinfekcijo avtobusnih in železniških postajališč na relaciji Mekinje-Vrhpolje-Kamnik-Šmarca.

V nadaljevanju sledi še dezinfekcija odprtih igrišč, in sicer Keršmančev park in igrišče pri Titanovi brvi. Ostala otroška igrišča, v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, do nadaljnjega ostajajo zaprta.

Pri tem naj posebej opozorimo, da gre za preventivne aktivnosti.


Telefonski številki klicnega centra in Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Za pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutoma za javno zdravje in Infekcijsko kliniko ter Ministrstvom za javno upravo vzpostavil KLICNI CENTER.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Uvedena je tudi tako imenovana telefonska številka korona telefona 051/642 922 (od 7. do 19. ure) Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, ki ga uporabljajte izključno, če menite, da NUJNO potrebujete pregled. Dodatne informacije so na voljo na povezavi TUKAJ.

Obenem opozarjamo k upoštevanju vseh preventivnih ukrepov in sledenju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ

 


<< Nazaj | Novice