Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprila

11.04.2020

 

Župan presenetil stanovalke in stanovalce Doma starejših občanov Kamnik

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v soboto, 11. aprilaV Domu starejših občanov Kamnik trenutno stanuje približno 190 stanovalk in stanovalcev. Čas velikonočnih praznikov žal mnogi ne bodo mogli preživeti v krogu svojih najljubših, zato jim je župan skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite prinesel sladko presenečenje.

Zaželela sta jim prijetne praznike z mislijo na to, da ostanejo zdravi. Darilo je prevzela direktorica Doma starejših občanov Kamnik Maja Gradišek. 

Priprava tržnega prostora na Tomšičevi ulici v Kamniku

Na tržnici Kamnik na Tomšičevi ulici je upravljalec tržnice Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., v sodelovanju s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite, že v zgodnjih jutranjih urah pripravil vse potrebno za to, da se dejavnost izvaja v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij. Nameščene so bile opozorilne table z novim režimom nakupovanja ter urejena pot vhoda in izstopa na tržnico.

Občanke in občane moramo na tem mestu pohvaliti, saj se resnično obnašajo odgovorno, pri nakupovanju pa dosledno upoštevajo vsa priporočena navodila.

Tudi danes je za red skrbela redarska služba Občine Kamnik, pri usmerjanju in z napotki pravilnega obnašanja pa so sodelovali štirje prostovoljci Študentskega kluba Kamnik.

Dekontaminacija

Pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. je opravljajo dekontaminacijo zasebnih površin.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro.

Danes je en prostovoljec eni občanki pripeljal topli obrok na dom, eni osebi pa dostavil živila iz trgovine in zdravila iz lekarne. Štirje prostovoljci nudijo pomoč na kamniški tržnici.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice