Trenutno imajo v Domu starejših občanov Kamnik okuženih 25 stanovalcev (vsi so nastanjeni v »rdeči coni«) in 16 zaposlenih.

Z Doma starejših občanov Kamnik so nas obvestili, da so v petek, 6. novembra 2020, odvzeli brise 37 stanovalcem in 15 zaposlenim. Na podlagi prejetih rezultatov je bilo 8 stanovalcev na novo okuženih z okužbo COVID-19, pri zaposlenih ni bila potrjena nobena okužba. V soboto, 7. novembra 2020, so bili odvzeti brisi še 39 stanovalcem iz oddelka 3 in C ter štirim zaposlenim. Na podlagi odvzetih brisov ni bil okužen noben stanovalec, okužba pa je bila ponovno potrjena pri enemu zaposlenemu. Včeraj odvzeti brisi na oddelkih A, B, 1, 2, 5 in 6 ter pri zaposlenih so vsi negativni.

V Domu starejših občanov Kamnik so vzpostavili začasno komunikacijo svojcev s stanovalci, ki so nastanjeni v tako imenovani »rdeči coni« zagotavljamo med 9. in 10. uro, in sicer na telefonski številki 051/ 248 704.

Prošnji za kadrovsko pomoč so se odzvali v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik in CIRIUS-u Kamnik, ravno tako pomoč nudijo prostovoljci iz Študentskega kluba Kamnik.

Iskreno se zahvaljujejo vsem , ki so se jim pridružili in se bodo v prihodnjih dneh še pridružili delovni ekipi Doma starejših občanov Kamnik.

Nujno varstvo otrok