Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 23. marca

23.03.2020

 

Kamniški prostovoljci v majicah »ZA SOLIDARNOST, DA ODŽENEMO KORONA NEVARNOST!«

Kamniški prostovoljci, ki delujejo v okviru Občinskega štaba Civilne zaščite (trenutno po večini članice in člani Študentskega kluba Kamnik), ki pomagajo občankam in občanom v stiski in tistim, ki so oboleli ter nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi jim priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno), bodo od danes dalje nosili posebne majice.

Na tem mestu se jim župan Matej Slapar skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in podžupanom Aleksandrom Uršičem iskreno zahvaljuje, saj so nam ob kakršnikoli uri in kadarkoli pripravljeni nesebično pomagati. Njihova solidarnost ne pozna meja!

Celotno novico si lahko preberete tukaj.

Dekontaminacija javnih površin

Vsako noč se bo od jutri dalje, 24. marca 2020, izvajala dekontaminacija javih površin, kjer prihaja do večjega pretoka ljudi (lekarne, pošte in podobno).

Kontrola otroških in športnih igriščih

Občinska inšpektorica je dopoldan in popoldan opravila kontrolo športnih in otroških igrišč v občini Kamnik. Dodatno sta bila s trakom zaščitena igrišča na Virtusu in pri Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik.

Na vrtičke, ki so v lasti Občine Kamnik, so se dodala obvestila o preventivnih ukrepih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pravilnem obnašanju v času epidemije. Inšpektrica do 15. ure ni zaznala nobenih kršitev.

Pomoč mladih kuharjev

Na Občino Kamnik se je obrnila mlada ekipa treh kuharjev, pod vodstvom Žige Korošca, ki so v dani situaciji po državi, ko so gostinci zaprli svoje lokale, »staknili« svoje glave skupaj, kako bi nahranili najbolj ogrožene. Odločili so se ponuditi dostavo hrane na dom, ki bi delovala na način enodnevnega predhodnega naročila. Nudili bodo tri menije kosil, menjajoč se na dva dni po principu ena vegetarijanska (juha, glavna jed, solata), ena mesna (juha, glavna jed, solata) in ena jed na žlico (glavna jed, solata, sladica). Ker so majhna ekipa posameznikov, ki si želi v prvi vrsti pomagati in biti koristni, si velikega zaslužka ne obetajo, zato so se odločili s ceno le pokrivati stroške obrata, torej nabava surovin in razvoz hrane. Dostava bo možna na območju Kamnika in bližnje okolice, pri čemer bodo poskrbeli za maksimalno zaščito strank in sebe. 

Dodatne informacije na telefonski številki: 040 814 842.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ


<< Nazaj | Novice