Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 16. marca

16.03.2020

 

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 16. marcaObčina Kamnik je pripravila letake za občanke in občane

Občina Kamnik je pripravila letake, ki jih bodo v teh dneh po pošti prejela vsa gospodinjstva na območju občine.

Na letaku so zbrane vse trenutno najpomembnejše informacije, povezane s širjenjem koronavirusne bolezni in ključne kontaktne telefonske številke.

Zagotovo te informacije najbolj potrebujejo občanke in občani, ki se nimajo možnosti informirati prek sodobnih komunikacijskih povezav. Letak si lahko ogledate TUKAJ.

Prostovoljci, ki delujejo v okviru Občinskega štaba Civilne zaščite, bodo nosili posebne majice, tako da jih boste občanke in občani lahko prepoznali.

#OSTANIMO DOMA. SKUPAJ BOMO ZMOGLI. SOLIDARNOST, POMOČ IN POZITIVNO RAZMIŠLJANJE.


Razkuževanje reševalnih vozil Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedejek 16. marca 2020Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. kot pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, po navodilu izvaja tudi redno dezinfekcijo reševalnih vozil Zdravstvenega doma Kamnik.

Strojna dezinfekcija poteka na za to predvidenem in ustrezno pripravljenem prostoru Komunalnega podjetja Kamnik d. o. o., ob striktnem upoštevanju vseh navodil za preprečevanje širjenja okužbe.

Poziv k spoštovanju preventivnih ukrepov nedvomno ostaja glavna naloga vseh občanov.

Dodatne informacije o ukrepih Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. si lahko ogledate tudi tukaj.


Javni razpisi in javna naročila v občini Kamnik

Javni razpisi v občini KamnikObveščamo vas, da se bodo vsi javni razpisi v občini, ki so se že zaključili z oddajo vlog, reševali v skladu z operativnimi zmožnostmi. Roki oddaje ponudb za aktualna javna naročila, objavljena na Portalu javnih naročil, za enkrat ostanejo nespremenjeni. Za vse aktualne razpise, objavljene tudi na uradni spletni strani Občine Kamnik https://www.kamnik.si/javna-narocila-in-razpisi, pa se rok oddaje vlog podaljšuje do ponedeljka, 4. maja. 

Vloge lahko oddate le po pošti. V primeru morebitnih sprememb vas bomo obvestili preko uradne spletne strani Občine Kamnik www.kamnik.si in preko Portala javnih naročil.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice