Z Doma starejših občanov Kamnik so nas obvestili, da so zaradi previdnostnih ukrepov, po priporočilu epidemiološke službe, stanovalce, ki so nastanjeni v rdeči coni (fizioterapija), po izteku 10 dni preselili v »prehodno sivo cono« na oddelku A za nadaljnjih 5 dni. Po tem obdobju se šteje, da so stanovalci uspešno preboleli COVID-19 ter da ne morejo prenašati okužbe. Zato bodo preseljeni nazaj v svoje sobe. Danes in jutri bo na oddelek A preseljenih 12 stanovalcev. Podatke o številu potrjenih okužb prejemamo preko celega dneva, zato se število objavljeno na spletni strani lahko spreminja.

Trenutno število okužb na današnji dan pri stanovalcih znaša 20 in 16 pri zaposlenih.

Danes, 13. novembra 2020, bodo odvzeli kontrolne brise stanovalcem na oddelkih 4, D, 6, posamezne brise na oddelku C. Z namenom preprečitve širjenja okužbe ohranjamo vse dosedanje preventivne ukrepe.

Prošnji za kadrovsko pomoč so se odzvali v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik (1 oseba) in CIRIUS-u Kamnik (1 oseba).

Iskreno se zahvaljujejo vsem, ki so se jim pridružili in se bodo v prihodnjih dneh še pridružili delovni ekipi Doma starejših občanov Kamnik.

Nujno varstvo otrok