Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marca

29.03.2020

 

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marcaZaščita avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite je izdal odredbo o zaščiti vseh avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici. Delo je izvedlo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o.

Gre za preventivni ukrep, saj se kljub opozorilom osebe še vedno zadržujejo na omenjenih mestih, predvsem je zaznati zadrževanje na klopeh.

Dekontaminacija

Z jutrišnjim dnem nadaljujemo z dekontaminacijo javnih površin, v torek, 31. marca 2020, pa je predvidena dekontaminacija pred večjimi trgovskimi centri. Dekontaminacije bo izvajalo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., in sicer na podlagi odredbe poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite.

Obvestilo upravnikom večstanovanjskih stavb

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v sredo, 25. marca V času epidemije je pomembno dosledno ravnanje vsakega posameznika, zato smo upravnike večstanovanjskih stavb že zaprosili, da stanovalcem posredujejo o pravilnem obnašanju. Danes pa smo jih opozorili, da z dnem 29. 3. 2020 stopi v veljavo Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb:

Pozvali smo jih, da bodo k zajezitvi širjenja virusa pripomogli tudi s tem, če bodo preko dneva večkrat dobro prezračili skupne prostore, zlasti hodnik, upoštevali pravila in se ne zadrževali v skupnih prostorih, na hodnikih in pred stavbo. Pri stiku s sosedi vzdržujte varnostno razdaljo najmanj 1,5 metra.

KO VSTOPIMO V STANOVANJE


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ


<< Nazaj | Novice