Mali grad

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v četrtek, 19. marca 2020

19.03.2020

 

Postavitev dekontaminacijske cone

Danes, 19. marca, se nadaljuje postavitev dekontaminacijske cone za osrednjo gasilsko enoto Kamnik (GEŠP-gasilska enota širšega pomena Kamnik), ki se bo uporabljala za potrebe gasilskih vozil in opreme.


Spremljanje razmer na športnih in otroških igriščih

Včeraj je občinska inšpektorica po navodilih Občinskega štaba Civilne zaščite opravila pregled 18 igrišč na območju občine Kamnik (Šmarca, Tuhinjska dolina, Kamnik, Motnik …), in sicer med 15.10 in 17.30 uro. V času pregleda na igriščih ni bilo obiskovalcev. Dve igrišči je pregledala še v poznih popoldanskih urah in pri pregledu ugotovila, da so se na njih zbirale osebe. V skladu s svojimi pristojnostmi jih je opozorila, njeno  opozorilo, da zapustijo igrišče, pa so tudi upoštevali.

Policijska postaja Kamnik v skladu z zakonodajo in po ukrepih, ki so trenutno veljavni, izvajajo le opozorila in podobno. To velja predvsem za zbiranje večjega števila oseb na javnih krajih (javne prireditve). Opozorila so usmerjena v podajanje informacij k odsvetovanju zbiranja in upoštevanju priporočil pristojnih institucij.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsakodnevno, zjutraj in popoldan, pregleduje igrišča, ki jih ima v upravljanju. Skladno s pristojnostmi lahko le opozarja na morebitne kršitve.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.  


<< Nazaj | Novice