Mali grad

Aktivnosti Društva počitniško varstvo Kamnik

20.08.2018

 

Aktivnosti Društva počitniško varstvo KamnikDeveti termin počitniškega varstva, ki ga organizira Društvo Počitniško varstvo Kamnik, je bil posvečen svetovnemu dnevu letalstva, ki je rdeča nit tedenskega programa.

V ponedeljek, 20. avgusta 2018, smo se odpravili na izlet na letališče Jožeta Pučnika. Tam nam je prijazna uslužbenka letališča Tea predstavila najpomebnejše stvari na letališču. Ogledali smo si javni del potniškega prometa in ugotovili, kaj vse potrebujemo opraviti, da lahko stopimo na letalo. Prijavili smo se na let in oddali prtljago. Nato je sledlila varnostna kontrola, kjer so nas poučili o prepovedanih predmetih na letali, hkrati pa smo spoznali, da lahko s seboj na letalo vzamemo tudi psa ali mačko.

Nato smo skozi terminal stopili na glavno ploščad in se vkrcali na letališki avtobus, ki nas je popeljal po celotnem kompleksu letališča. Videli smo helikoptersko bazo, prostor za razvščanje prtljage, tehniko za popravilo letal in pisto. Z avtobusa smo opazovali letala pri vzletu in občudovali prilagojena vozila za servisiranje letal. Ugotovili smo, da letala skrivajo svoj velik rezervoar goriva v svojih krilih. Obiskali so nas tudi letališki gasilci, ki imajo ogromna vozila, primerna za gašenje požarov. Pri vžigu letala morajo gasiti le s peno.

Obisk letališča nam je dal ogormno idej kaj ustvarjati ta teden. Veselimo se izdelovanja modelov letal, tekmovanja s papirnimi letali ter eksperimenta z raketami.

Besedilo in fotografije: Društvo Počitniško varstvo Kamnik


<< Nazaj | Novice