Mali grad

Aktivni člani Društva upokojencev Kamnik

21.12.2013

 

Športniki ter rekreativci DU Kamnik so opravili inventuro dela v letu, ki se izteka. Po že ustaljenem urniku deluje kar 14 sekcij: balinanje, kegljanje, pikado, smučanje, streljanje, tenis in namizni tenis, ples, zelo aktivni so kolesarji ter pohodniki in sprehajalci. V letošnjem letu smo v kampu Pod skalo uredili napravo in oživeli kegljanje s kroglo na vrvici, zaživelo pa je tudi plavanje.

Čeprav bom na kratko predstavil najuspešnejše, moram poudariti, da so uspešni nastopi le del uspešnega delovanja sekcij. Bistvo je v prijateljskem druženju in skrbi za svojo psiho fizično dobro počutje.    

Vse sekcije so bolj ali manj uspešno nastopile na prvenstvih PZDU Gorenjske. Najuspešnejše so bile  igralke kegljanja in igralke pikada, ki so osvojile prvo mesto in s tem pravico nastopa na državnem prvenstvu. Drugo mesto so osvojili balinarji, tretji pa so bili kegljači in igralci pikada.

Kegljačice so na državnem prvenstvu osvojile nehvaležno četrto mesto, prav tako četrto mesto pa je v konkurenci posameznic osvojila Štefka Flerin.

Na pokrajinskem srečanju so se uspešno predstavili tudi pohodniki in kolesarji.

Uspešno in kvalitetno smo v Kamniku organizirali prvenstvo PZDU Gorenjske v plavanju, kjer smo nastopili z daleč najštevilčnejšo ekipo in nepričakovano osvojili zavidljivo drugo mesto.

Še bolj smo ponosni na uspešno organizacijo prvenstva ZDU Slovenije v pikadu.

Ne smem prezreti zaključne prireditve proglasitve naj … športnikov in rekreativcev, ko smo koncem septembra podelili kar preko 150 priznanj.

K aktivnemu sodelovanju vabimo vse, ki bi se radi preizkusili v kateri od omenjenih panog. Povedati velja tudi, da je nekoč priljubljena gostilnica Pri Marjanci v rokah društva in počasi postaja pravo zbirališče vseh, ki si želijo prijetne družbe. Tam je tudi oglasna deska, kjer so predstavljene vse sekcije. Za lažjo komunikacijo so napisani termini treningov in telefonske številke vodij, kjer boste dobili vse potrebne informacije o posamezni sekciji.

Posebno povabilo pa v tem trenutku velja vsem, ki bi radi tudi preko zime malce migali v vodi. Dogovorili smo se, da v letu 2014 vsak torek od 8. do 9. ure koristimo usluge Term Snovik. Pridružite se nam – na bo vam žal.   

V prihajajočem letu 2014 želim vsem upokojencem obilo zdravja, nekoliko sreče in predvsem prijetnega druženja v krogu resničnih prijateljev.

Besedilo in fotografije: Miha Prosen


<< Nazaj | Novice