Mali grad

Aktivni člani Društva upokojencev Kamnik

12.06.2013

 

Poleg dejavnosti, ki se vsakodnevno odvijajo v okviru Društva upokojencev Kamnik: kegljači nastopajo v občinski rekreacijski ligi, balinarji nastopajo s tremi ekipami v medobčinski rekreacijski ligi, zelo pester je program sprehajalcev, pohodnikov, kolesarjev, se končujejo tudi pokrajinska prvenstva Gorenjske v posameznih panogah. Prejšnji teden so v Domžalah nastopili šahisti, pohodniki so se udeležili srečanja v Tržiču, kolesarji so se srečali v Komendi. V torek, 11. 6. 2013, sta bili na sporedu kar dve prvenstvi. Tenisači so merili moči v Kranju, kegljači s kroglo na vrvici pa v Mojstrani.

Žal popolnih rezultatov še ni, lahko pa že pohvalimo kegljače. Čeprav je minilo le slab mesec od otvoritve, s prostovoljnim delom postavljenega »kegljišča«, so se že merili z vrstniki na Gorenjskem. Manjši keglji in majhna krogla so botrovali slabšim rezultatom, kot jih dosegajo na domačem terenu, vseeno ni bilo čutiti pretiranega nezadovoljstva in razočaranja. Na osnovi rezultatov prvenstva sekcije (podelitev medalj bo na zaključni prireditvi koncem oktobra) so barve Kamnika zastopali: Peter Prijatelj, Mimi Vrhovnik, Miha Prosen, Lojzka Vrankar, Rozi Kocjančič, Maks Žargi, Marija Hribar in Marino Kocjančič.

Po toplem obroku smo se že hoteli posloviti od prijaznih organizatorjev in se odpeljati proti domu, ko nam je pogled na razpredelnico z rezultati vlil kar nekaj veselja. Počakati smo morali na uradno razglasitev rezultatov, kajti dekleta so presenetila same sebe, nas vse in celo organizatorje ter osvojile odlično tretje mesto. Čas do razglasitve rezultatov smo koristno izrabili z ogledom planinskega muzeja v Mojstrani in si tako polepšali dan. Fantje smo bili slabši in osvojili le peto mesto. Tokratna prijetna izkušnja nam je vlila novih moči in volje, da bomo naslednje leto še boljši.

Čeprav je kegljišče v avto kampu Pod Skalco na voljo v vsakem trenutku pa se vsi dobivamo ob ponedeljkih ob 9. uri, ko malo pokramljamo in se pogovorimo o nadaljnjem delu. Priključite se nam – imamo se fajn.

Besedilo in fotografije: Miha Prosen, Društvo upokojencev Kamnik


<< Nazaj | Novice