Mali grad

Aktiviran Štab zimske službe

05.02.2015

 

Danes ob 8. uri je na Komunalnem podjetju Kamnik potekal sestanek pristojnih služb za vodenje zimske akcije (komunalni delavci, občina, policija). Glede na razglašen oranžen za območje naše občine in rdeč meteoalarm za večji del države, je bila sprejeta  skupna odločitev, da se v skladu z izvedbenim programom zimske službe aktivira Štab zimske službe.

Naloge štaba zimske službe so vodenje in koordinacija razpoložljivih enot na terenu, ter zbiranje podatkov in sodelovanje s sorodnimi organizacijami, kot so policija, gasilci, reševalci, občina, predstavniki šol, javnih prevozov, elektro itd.

Določene so bile prioritetne naloge, in sicer:

Komunalno podjetje Kamnik bo zagotavljal 24 urno dežurno ekipo, ki bo prioritetno namenjena interventnim službam.

Glede na izkušnje preteklega leta ob žledolomu, so na posameznih odsekih državnih cest dolina Črne in Tuhinjska dolina, v izjemnih vremenskih razmerah previdene zapore cest za ves tovorni promet.

Agencije RS za okolje izdaja opozorilo o močnem sneženju od četrtka popoldne do petka zvečer. V vzhodni polovici Slovenije bo zapadlo od 30 do 60 cm snega, drugod v notranjosti pa od 20 do 40 cm. Vetrovno bo, veter bo prenašal sneg in gradil zamete. V noči na soboto bo sneženje slabelo in do jutra ponehalo.

Danes zvečer in jutri zjutraj lahko pričakujemo težave v prometu, saj je napovedana večja količina snega in močan veter, ki bo povzročal dodatne težave. Zato prosimo vse občanke in občane za strpnost in skrajno previdnost na cesti, saj glede na napovedi ne bo mogoče na vseh mestih istočasno izvajati pluženja in posipanja.

Zjutraj so bile ceste v naši občini prevozne z zimsko opremo, izveden je bil preventivni posip asfaltnih cest. Zato še posebej opozarjamo, da pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, morajo udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možnost hitre spremembe voznih razmer.

AVTOBUSNI PROMET

Na redne linije bodo razporejeni dodatni avtobusi (ob isti uri kot je prevoz po normalnem voznem redu), in sicer:

Kamnik-Homec-Mengeš-Domžale-Trzin-Ljubljana ob 6. uri, 6.25 in 7.20.

Poleg rednega avtobusa bo na Avtobusni postaji Kamnik še rezervno vozilo po potrebi: od 6. ure dalje 1 avtobus, od 7.30 dalje 1 avtobus in od 8.10 dalje 1 avtobus.  

Domžale-Trzin-Ljubljana ob 7.25, 7.46 in 8.06.

Domžale-Šentjakob-Ljubljana ob 8.15.

Poleg rednega avtobusa bo na Avtobusni postaji Domžale še rezervno vozilo po potrebi: od 8. ure dalje 1 avtobus in od 8.30 dalje 1 avtobus.

Ljubljana-Trzin-Domžale-Mengeš-Homec-Kamnik ob 13.25, 14.05, 14.45 in 15.40.

ŽELEZNIŠKI PROMET

Kot nam je povedal Janez Krivec iz Slovenskih železnic d.o.o., se vozni red vlakov ne bo spreminjal, vlaki pa bodo vozili z več vagoni.
Ekipe so pripravljene, vse aktualne informacije bodo objavljene na njihovi spletni strani: http://www.slo-zeleznice.si/.

 


<< Nazaj | Novice