Mali grad

Aktiven mesec požarne varnosti PGD Šmartno v Tuhinju

24.10.2014

 

Mesec oktober je že po tradiciji mesec požarne varnosti. Tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Šmartno v Tuhinju v tem mesecu posvečamo več pozornosti požarni preventivi. Tako smo v soboto, 18. 10. 2014, organizirali društveno gasilsko vajo v vasi Gradišče. Na vaji smo preizkusili tako svoje znanje kot tudi opremo s katero razpolagamo.

Domačini so se v zadnjih letih že kar dobro navadili, da šmarski gasilci vsako leto v mesecu oktobru organiziramo tudi servis gasilnikov. Prav zato je bil gasilski dom v nedeljo, 19. 10. 2014, dobro obiskan, krajani pa so lahko kupili tudi nove gasilnike. Kljub temu, da v osebnem vozilu gasilnik ni zakonsko obvezen, pa se vozniki vedno bolj zavedajo kako pomemben je. Prav po manjših gasilnikih je bilo povpraševanje največje.

Prostovoljno gasilsko društvo Šmartno v Tuhinju že vsa leta dobro sodeluje tudi z Osnovno šolo Šmartno v Tuhinju in tudi letos smo skupaj z učiteljicami razredne stopnje pripravili tehniški dan, kjer so se učenci šole pobližje spoznali z delom gasilcev.

Člani društva smo učencem predstavili številko 112, orodje in opremo gasilcev ter osnove prve pomoči in oživljanja. Na koncu so se lahko prav vsi učenci pomerili v mini gasilskem tekmovanju.

Poleg opisanih dejavnosti smo v oktobru pregledali hidrantno omrežje v Krajevni skupnosti Šmartno in Krajevni skupnosti Pšajnovica ter uredili dežurno sobo v garaži gasilskega doma.

V soboto, 25. 10. 2014, pa se bomo, skupaj z ostalimi društvi iz Tuhinjske doline, udeležili sektorske vaje, ki jo pripravljajo kolegi Prostovoljnega gasilskega društva Srednja vas.

Člani gasilskega društva se zahvaljujemo vsem krajanom Krajevnih skupnosti Šmartno in Pšajnovica za njihovo pomoč, še posebej pa se zahvaljujemo družini Bodlaj iz Gradišča, ki nam je omogočila izvedbo društvene vaje.

Besedilo: PGD Šmartno v Tuhinju                                                 
Fotografije: PGD Šmartno v Tuhinju in Zdravko Bodlaj


<< Nazaj | Novice