Mali grad

Akcija sterilizacij in kastracij mačk - od 1. 2. do 15. 3. 2013

18.02.2013

 

V Sloveniji je vsako leto zavrženih nekaj tisoč mačk. Nekatere žalostno končajo v prometnih nesrečah, mnogo pa jih najdemo odloženih v kontejnerjih za smeti, grmovju, škatlah, v gozdu, zavezanih v vrečkah in še kje. Problem velikega števila nezaželenih in zavrženih mačk se iz leta v leto povečuje, saj imajo mačke veliko sposobnost reprodukcije. Ena sama mačja samica lahko skupaj s svojimi potomci spravi na svet kar 420.000 mačjih potomcev

Nekaj razlogov za sterilizacijo oziroma kastracijo:

Če bi bilo več steriliziranih in kastriranih živali, bi bilo manj mladičev. Te bi lastniki oddajali najprimernejšim posvojiteljem. Če bi se pozneje zgodilo, da bi žival morala menjati dom, bi bilo več interesentov in zavetišča ne bi bila zadnja postaja na njihovi poti.

S to akcijo bi radi spodbudili vse, ki imajo doma nekastrirane in nesterilizirane mačke, da razmislijo in odpeljejo svojega ljubljenčka na poseg. Cena sterilizacije in kastracije je namreč precej nižja kot stroški oskrbe mačjega legla ali stroški veterinarske oskrbe povoženega ljubljenčka.

V akciji sodelujejo veterinarske ambulante:

V času akcije, torej od 1. februarja do 15. marca 2013,  lahko v izbranih ambulantah ob predložitvi kupona opravite poseg sterilizacije oziroma kastracije mačk po akcijski ceni. Kupon in seznam ambulant najdete tukaj.

Več informacij o akciji pa je na voljo tudi na spletni strani Zavetišča Horjul.


<< Nazaj | Novice