Mali grad

Akcija Vključi srce tudi v Kamniku: »Družba smo ljudje. Vsak s svojimi potrebami. Kar šteje, je pristen nasmeh.«

03.09.2021

 

Akcija Vključi srce tudi v Kamniku: »Družba smo ljudje. Vsak s svojimi potrebami. Kar šteje, je pristen nasmeh.«V petek, 3. septembra 2021, bo akcija Vključi srce obiskala tudi Kamnik. Z akcijo organizatorji opozarjajo na osebe s posebnimi potrebami, ki so enakovreden člen naše družbe. Dogodku se pridružuje tudi občina Kamnik z Osnovno šolo 27. julij Kamnik in CIRIUS-om Kamnik. Začetek kolesarske trase iz Kamnika proti Vrhniki si lahko ogledate in se ji pridružite tudi vi v čim večjem številu, in sicer v soboto, 4. septembra 2021, ob 7.45 s pričetkom na začetku Šutne (pod Malim gradom).

Akcija Vključi srce je del projekta Evropskega socialnega sklada »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, ki ga financirata Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad.

Sodelujoče ustanove projekta so OŠ dr. Ljudevita Pivka (pobudniki akcije), OŠ Stanka Vraza, Društvo Sožitje Ptuj, OŠ Minke Namestnik – Sonje, OŠ Glazija, OŠ 27. julij Kamnik, CIRIUS Kamnik, OŠ Ivana Cankarja, OŠ Pivka, Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož in Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, namen projekta pa je oblikovanje programa za mlade s posebnimi potrebami, s pomočjo katerega se bodo lažje vključevali v lokalno socialno mrežo in večinsko delovno okolje.

Poleg tega je namen tudi ta, zbrati čim več sredstva za tiste otroke s posebnimi potrebami, katerim starši zaradi epidemijske krize ne zmorejo priskrbeti vsega potrebnega za njihov optimalni razvoj. Akcija je hkrati priložnost za vključevanje oseb s posebnimi potrebami v lokalno in širše okolje ter spodbuda vsem, da poskrbimo za zdravega duha v telesu. Ambasadorka akcije je igralka Urška Vučak Markež.

Kot so zapisali organizatorji: »Otroci s posebnimi potrebami so čudeži v malem. Zanje bomo sedli na kolo 3. in 4. septembra 2021, prekolesarili pot od Ptuja do Portoroža in preko velikega dela Slovenije ponesli sporočilo Družba smo ljudje. Vsak s svojimi potrebami. Kar šteje, je pristen nasmeh.«

Otrokom in mladim s posebnimi potrebami lahko pomagate tudi vi z SMS sporočilom KOLO5 na 1919.


<< Nazaj | Novice