Mali grad

Akcija »Pešec« tudi v Kamniku

10.10.2019

 

Letošnjo vseslovensko preventivno akcijo »Pešec«, katere pobudnica je Agencije Republike Slovenije za varnost prometa, smo 3. oktobra 2019 med 17. in 20. uro izvajali tudi člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik v sodelovanju z Svetom za preventivi Občine Kamnik, občinskimi redarji in Policijsko postajo Kamnik ter člani AMD Kamnik.

Akcija se je odvijala na križiščih Ljubljanske ceste, Steletove ulice, Šutne in tako imenovane  kamniške obvoznice, kjer je največja gostota prehodov za pešce. Temeljni cilj, kateremu nenehno težimo tudi v Kamniku, je izboljšati varnost in vidnost pešcev na izpostavljenih prehodih za pešce in manj osvetljenih delih, še posebej najbolj ranljivih skupin kot so otroci in pa tudi starejše osebe, zaradi njihovih slabših psihofizičnih sposobnosti in pa tudi zaradi slabše opaznosti, saj so le-ti pogosto temneje oblečeni.

Ob tem smo pešce opozarjali na nujno uporabo odsevnikov za boljšo vidnost v prometu ter jim razdelili odsevna telesa – kresničke in odsevne trakove, ki jih je zagotovila Agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Pešci, bodimo torej previdni in dosledni v rabi odsevnih teles, vozniki pa pozorni in strpni.

Besedilo in fotografiji: Franc Pivk, predsednik Sevta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik


<< Nazaj | Novice