Mali grad

Akcija »Daruj energijo za življenje!«

11.05.2016

 

Akcija »Daruj energijo za življenje!«V zadnjih šestih letih smo Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in družbo Petrol ozaveščali javnost o pomembnosti krvodajalstva, o velikem pomenu tako rednih kot novih krvodajalcev, prihodu krvodajalcev glede na potrebe in stanje zalog krvi ter k širjenju baze krvodajalcev. Skupaj smo k darovanju privabili preko 60.000 ljudi, ki so »darovali kri z veseljem«.

Z akcijo želimo v ljudeh prebuditi željo po nesebičnem udejstvovanju in o pomembnosti krvodajalstva ter spomniti ljudi, da imajo neprecenljivo moč, saj s tem, ko podarimo svojo kri, podarimo del sebe za življenje drugega.

Darujem z veseljem 

Šesto nadaljevanje uspešne krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje poteka letos pod sloganom "Darujem z veseljem". Krvodajalci darujejo svoje dragoceno darilo in ga z veseljem delijo. Prejemnikom omogočajo zdravljenje in življenje, zato je dajanje krvi posebno in spoštovanja vredno.

Pozitivci, negativci, nule – vsi smo posebni. 

Vsi krvodajalci so si podobni, a vsak je nekaj posebnega. Zavedajo se, da s prostovoljnim darovanjem krvi omogočajo prenekaterim prejemnikom življenje. Zaradi visoke stopnje solidarnosti imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi.

Motoristi darujejo življenje

Letošnje leto so "ambasadorji" krvodajalske iniciative motoristi. Ti izjemno ranljivi vozniki so redni in številni krvodajalci, saj se zavedajo, da so zaradi svojega adrenalinskega konjička zelo pogosto tudi prejemniki darovane krvi. Veliko moto klubov se tradicionalno udeležuje odvzemov krvi na krvodajalskih akcijah. Njihovo darovanje krvi je tako tudi simbolna gesta zahvale.

Hvala vsem krvodajalcem!

Vir: Rdeči križ Slovenije, družba Petrol


<< Nazaj | Novice