Mali grad

Akademski slikar Franc Bešter učil otroke slikanja

07.07.2011

 

Včeraj, 6. julija je mlade umetnike, ki so se udeležili brezplačnih poletnih slikarskih delavnic v Kavarni Veronika obiskal akademski slikar in ilustrator pravljic Franc Bešter iz Besnice pri Kranju. Otrokom je predstavil svoje delo in poklic slikarja ter jih naučil nekaj slikarskih osnov. Skupaj so narisali tudi dva lika iz otroških pravljic; Hitrega polžka Petra in Coprničko Mico.

 

Priznani slikar Franc Bešter je za otroke najbolj poznan kot ilustrator otroških pravljic. Razstavljal je že na več kot 40 samostojnih razstavah in sodeloval na številnih kolonijah in ex temporih, ter skupinskih razstavah. Je član Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) in Društva oblikovalcev Slovenije. Na začetku svoje umetniške poti je poučeval likovno vzgojo na osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju. Kot profesor likovne umetnosti pa poučeval tudi na Gimnaziji Jesenice.

 

Na slikarskih delavnicah v Kavarni Veronika je otrokom na začetku opisal njegovo delo in poklic ter predstavil pripomočke, ki jih uporablja za ilustracije. V drugem delu pa so že sami, s posnemanjem sledili potezam akademskega slikarja in tako postopoma naslikali Hitrega polžka Petra in Coprničko Mico, ki nastopata v pravljicah, ki jih je ilustriral Franc Bešter.

 
   

Slike otrok, ki so nastale je pohvalil tudi sam slikar, ob tem pa povedal, da so te izvrstno uspele in da je vsaka nekaj posebnega.

Otroci so po koncu delavnice obiskali še pekarno, kjer so si lahko brezplačno, izmed več kot 30 vrstami peciva izbrali svojega najljubšega in se tako okrepčali z zasluženo malico.

Jutri bo v sklopu slikarskih delavnic v Kavarni Veronika potekala kaligrafska delavnica s Katarino Rojc. V petek pa bo mlade ustvarjalce obiskal tudi Kamniški slikar Marjan Novak – Škatla.

Otroci, vabljeni na slikarske delavnice na prostem, v Kavarno Veronika, tik pod Malim gradom tudi v naslednjem tednu, ko bomo ponovili delavnice za otroke in veselo ustvarjali, se zabavali ter se učili novih slikarskih tehnik, od ponedeljka, 11. julija  do petka, 15. julija od 9. do 12. ure!

Prijave sprejemamo na desk@rta.si. Za več informacij pokličite na 040 757 784 ali nam pišite na senta@rta.si.

 

Cena enotedenske slikarske delavnice z malico je 40 evrov na otroka, oziroma 8 evrov na dan za enega otroka.

Starši in ostali ki si želite ogledati delavnice, lahko vsak dan spremljate potek slikarske delavnice na Facebook spletni strani Kavarne Veronika.

Tekst: arhiv RTA d.o.o. - Regijska tiskovna agencija

Avtorica: Senta Avbelj                                                                                                 


<< Nazaj | Novice