Mali grad

ACH Volley je bil tokrat preprosto boljši

27.02.2014

 

Na prvi tekmi devetega kroga 1. DOL – Modra skupina so odbojkarji Calcit Volleyballa nudili dostojen odpor ACH Volleyju, toda kakovost je bila tokrat vendarle na strani ljubljanske ekipe. Toda igra, ki so jo Kamničani večji del tekme pokazali, vzbuja upanje po boljših časih kamniške ekipe, ki bo v soboto, v desetem krogu, v svoji dvorani gostila Salonit Anhovo. To pa bo že tekma, ki bi jo morali dobiti.

ACH Volley – Calcit Volleyball 3:0 (23, 20, 16)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. 100 gledalcev. Sodnika: Tomec (Novo mesto) in Perčič (Kamnik).

ACH Volleyball: Flajs, J. Pokeršnik 1, Klobučar 13, Pleško 6, Bregant 11, Ropret 1, Fabjan – libero, Mihalj 7, Brulec, Vidič 11, Koncilja. Trener: Luka Slabe.

Calcit Volleyball: Lakner, Novljan 5, T. Štern 6, Kvas, D. Pokeršnik 11, Ribič – libero, Štembergar Zupan 8, Brus 1, Hrast 1, Stavbar, Kotnik 8, Ž. Štern. Trener: Marko Brumen.

Pred slabimi tremi tedni so Kamničani na zaključnem turnirju pokala Slovenije v mariborski dvorani Tabor v polfinalu presenetili odbojkarje ACH Volleyja, ki po tem porazu v domačem prvenstvu niso izgubili niti niza. Na drugi strani so varovanci Marka Brumna na zadnjih tekmah zašli v manjšo krizo. Tudi, zaradi številnih poškodb, ki so dodobra razredčile njihove vrste. Tokrat so proti Ljubljančanom v ekipi sicer bila tudi Žiga Štern in prvič po mariborskem polfinalnem pokalnem dvoboju tudi Jernej Stavbar, a nanju Brumen ni mogel računati, medtem ko si je Klemen Hribar na včerajšnjem treningu spet huje poškodoval prst na roki, tako da je tekmo spremljal s tribune. Vse to, ob že tako večji kakovosti ljubljanskih odbojkarjev, je dajalo prednost domači ekipi, ki je na servis Matije Pleška tudi povedla s 4:0. Toda po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval Marko Brumen, so Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Martin Hrast, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novaljan, Boris Brus, Danijel Pokeršnik in libero Aleksander Ribič le vzpostavili ravnotežje na igrišču. Ljubljančani, Luka Slabe se je odločil, da bodo tekmo začeli Gregor Ropret, Jan Klobučar, Matija Pleško, Ivan Mihalj, Matej Vidič, Janko Bregant in libero Aleš Fabjan, so ob prvem tehničnem odmoru še vodili s tremi točkami prednosti, toda gostje so se, tudi po zaslugi razigranega Danijela Pokeršnika domačinom dvakrat približali le na točko zaostanka (11:10 in 12:11), a so do drugega tehničnega odmora spet popustili na sprejemu, na servisu je bil Ivan Mihalj, tako da je ACH Volley nanj odšel celo s prednostjo štirih točk. Vendar niti to še ni strlo odpora borbenih gostov, ki so na servis Hrasta in ob Danijelu Pokeršniku na sedemnajsti točki izid izenačili, nato pa celo povedli z 18:17. Vseeno so v končnici po bloku Vidiča in točki Klobučarja odbojkarji ACH Volleyja prišli dol kar štirih zaključnih žog za zmago, toda kar tri so Kamničani ubranili, Slabe je moral vzeti tudi polminutni odmor, ne pa tudi četrte, saj je sodnica Eva Tomec ob sicer uspešnem napadu Danijela Pokeršnika dosodila dotik antene.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, z vodstvom domače ekipe s 7:6, a so po asu Štembergar Zupana Kamničani izid izenačili. Njegov naslednji servis je končal v avtu, tako da so bili tudi ob tem tehničnem odmoru v vodstvu Ljubljančani. Z delnim izidom 5:2 so Slabetovi varovanci gostom pobegnili za štiri točke (13:9), ki so na na servis Domna Kotnika in po dveh zaporednih točkah Novljana, drugo je dosegel z blokom, dosegli tri točke zapored. Vendar do priključka le ni prišlo, kajti domači odbojkarji so ob bolj učinkovitem napadu in boljšem bloku prišli do petih točk prednosti (18:13), zato se je Marko Brumen odločil za polminutni odmor. Tako kot tudi Luka Slabe, ko so se Kamničani Ljubljančanom približali na tri točke zaostanka (17:20). To pa je bilo bolj vse, kar je gostom, ki sicer niso igrali slabo, v drugem nizu še uspelo, kajti Klobučar je izkoristil že prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu je Danijela Pokeršnika, ki je, še zlasti v prvem nizu, ko je dosegel kar osem točk, dobro opravil svoje delo, zamenjal Tonček Štern, ki je v igro vstopil že v končnici prvega ter nato tudi drugega niza. Drugih sprememb v kamniški ekipi, pa tudi v ljubljanski ni bilo. Spet pa so niz bolje začeli domači odbojkarji, kajti po bloku Mateja Vidiča za vodstvo s 5:1, je Brumen že moral vzeti polminutni odmor. Po njem so njegovi varovanci zaigrali bolje, vseeno pa so ob prvem tehničnem odmoru odbojkarji ACH Volleyja še vedno vodili s štirimi točkami prednosti. A jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti v kamniški ekipi se je v napadalnih akcijah nekajkrat izkazal Tonček Štern, poleg tega so Kamničani zelo dobro igrali tudi v obrambi, tako da so se domačinom dvakrat približali na dve točki zaostanka, toda po napaki Kotnika, ko je žoga končala v avtu, je Brumen vzel še drugi polminutni odmor. ACH Volley je namreč spet pobegnil za štiri točke, nato pa po bloku Mateja Vidiča še za pet točk (15:10). Takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru v tretjem nizu. Ko je po vrnitvi na igrišče napad gostov z blokom zaustavil še Jan Klobučar, je bila tekma odločena. V kamniški ekipi je Martina Hrasta zamenjal Tine Kvas, v ljubljanski pa odličnega Matijo Pleška Jan Pokeršnik, zadnjo točko na tekmi pa je dosegel Janko Bregant. Zmaga ljubljanske ekipe je popolnoma zaslužena, saj je bila boljša v prav vseh elementih igre.

Izjavi po tekmi

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: »Bolj, kot z igro sem zadovoljen z zmago, kajti v sami igri nismo blesteli. Igrali smo s premalo energije, je pa res, da je bilo to dovolj za zmago. Je pa zmaga pomembna zato, ker smo si z njo zagotovili prvo mesto pred končnico, tako da se bom zdaj lahko v miru pripravljali za zaključni turnir srednjeevropske lige in potem še za končnico. Če bomo v njej še enkrat igrali s Calcitom pričakujem, da nam bo veliko težje, kajti Kamničani v polju polovijo veliko žog, zato je za vsako točko treba vložiti precej napora.«

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Tako kot je danes igral ACH Volley, zna igrati tudi Salonit, bo pa sobotna tekma imela za oboje neprimerno večjo težko kot današnja. Zato pričakujem bolj borbeno, energično tekmo, v kateri upam, da bomo mi končno zmagovalci. ACH Volley je res blesteče ime, vendar ni danes prikazal veliko, prepričan pa sem, da bo, ko bo treba, igral bolje. No, isto velja za našo ekipo, ki je le na trenutke igrala dobro.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice