Mali grad

93. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Duplica

11.03.2018

 

93. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva DuplicaVčeraj je v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Duplica  potekal 93. občni zbor. Letošnji je bil, tako kot v večini gasilskih organizacij, volilni. Članicam in članom se je pridružil tudi podžupan Igor Žavbi.

Poročila o delovanju društva s strani dosedanjega vodstva smo sprejeli in potrdili soglasno. Iz poročil je bilo zelo jasno razviden razvoj PGD Duplica na organizacijskem področju, kjer je društvo v letu 2017 zelo zgledno skrbelo za svojo lastnino in ob tem uredilo tudi novo pridobljeno zemljišče.
Zamenjana so bila vsa okna. Prepleskani prostori društva. Izvedena popravila in zamenjava tlakov v nekaterih prostorih. Pridobljena zemljišča v bližini gasilskega doma pa so alsfaltirana in ograjena ter s tem primerna za nujno potrebno parkirišče članov v primeru intervencij in drugih aktivnosti. Kar pa smo najbolj pogrešali, ta prostor je z ograjo tudi primeren kot poligon za gasilske vaje in usposabljanja naših najmlajših članov - pionirjev in mladincev. Na operativnem področju pa smo beležili vrsto intervencij, manjših in večjih. Od travniških požarov do gašenja stanovanjskih in proizvodnih objektov in tudi podredovanje ob uhajanju plina. Da ne govorimo o pomoči krajanom v primeru poplav in naravnih nesreč in tudi reševanje mladoletnika z bregov Kamniške Bistrice. Z delom dosedanjega vodstva se je PGD Duplica razvilo v učinkovit in zanesljiv partner v sistemu zaščite in reševanja v občini Kamnik, čemur je pritrdil tudi gost, podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi.

Na občnem zboru je prišlo do velikih sprememb predvsem na operativnem področju. Sam predsednik in organizacijsko vodstvo se ni spreminjalo, velike spremembe pa smo potrdili na operativnem področju. Novi poveljnik, gasilski častnik Klemen Spruk je od višjega gasilskega častnika Aleksandra Bergant, prevzel dobro organizirano, opremljeno in usposobljeno operativno enoto. Prvi vtis, da bo njegovo delo zaradi visokega dosedanjega nivoja težko, so demantirale že prve besede o spremembah in novi ekipi.

Tako se tudi pri nas sedaj začenja zamenjava generacij. Odnosi znotraj društva so zelo dobri in tako lahko društvo izkoristi znanje in izkušnje starejše generacije, katere na čelu je tovariš Vilko Dobovšek in zagnanost, znanje in spretnost mlajše generacije, ki je sedaj prevzela operativo pod vodstvom poveljnika tovariša Klemna Spruka.

Besedilo in fotografije: Tamara Kramar, PGD Duplica


<< Nazaj | Novice