Mali grad

9. srečanje športnikov Slovenije in medijskih osebnosti

06.06.2012

 

Terme Snovik je skupaj s TD Tuhinjska dolina in ŠD Šmartno v Tuhinju priredil 9. srečanje športnikov Slovenije in medijskih osebnosti. Na igrišču OŠ Šmartno v Tuhinju so se prireditve in športnega dogajanja udeležili številni znani in uspešni slovenski biatlonci, skakalci, hokejisti, in ostali športniki. Obiskal jih je tudi župan Marjan Šarec.

Osrednja pozornost je bila usmerjena v prijateljsko nogometno tekmo med športniki Slovenije in medijskimi osebnostmi. Pomerili so se kamniška biatlonka Andreja Mali, biatlonci: Jakov Fak, Klemen Bauer, Uroš Velepec, Peter Dokl, Andrej Lanišek (nekdanji olimpijec iz Sarajeva 1984) ter mladi kamniški biatlonec, zmagovalec v mladinskih kategorijah Primož Pančur.

Od skakalcev so prišli: Primož Pikl, Kamničan (Vrhpoljčan) Matjaž Pungertar, Rok Zima, Igor Medved, Anže Lanišek in Uroš Vrhovec. Navijat pa je prišel tudi nekdanji skakalec Primož Ulaga.

Od ostalih športnikov so se srečanja udeležili dolgoletni hokejist in kapetan Olimpije Matej Hočevar in bivši nogometni reprezentant Slovenije Robert Englaro, Grubar Franc iz Srednje vasi – večkratni prvak v kegljanju ter deskar na snegu Žan Košir. Sodelovala je tudi znana pevska osebnost Stane Kregar iz ansambla Nagelj, ki se je tudi tokrat izkazal za odličnega vratarja.

Poleg župana Marjana Šarca je športnike pozdravil tudi poslanec Dz mag. Matej Tonin, tekmo pa so prišli spremljali tudi kamniški humorist in letošnji občinski nagrajenec Franc Pestotnik Podokničar in obrambni ataše Slovenije v Ruski federaciji polkovnik Tomaž Strgar ter obrambna atašeja Brazilije in Urugvaja.

Po prijateljski tekmi so športnike pogostili v Termah Snovik.


<< Nazaj | Novice