Mali grad

9 let delovanja Term Snovik

29.01.2011

 

V Termah Snovik, najvišje ležečih slovenskih termah so dopoldan praznovali svoj deveti rojstni dan. Predstavili so najpomembnejše dosežke in načrte za prihodnost. Njihov uspeh je pozdravila tudi podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Terme Snovik ležijo v idilični zeleni Tuhinjski dolini, v manjšem naselju Snovik, v naročju Kamniško-Savinskih Alp. V hiškah na robu gozda svojim gostom ponujajo štiriinsedemdeset apartmajev in enaintrideset dvoposteljnih sob, vsi objekti so zasnovani tako, da je njihova postavitev kar se da prilagojena naravni konfiguraciji terena. V apartmajskem naselju, ki je bil delno financiran s strani strukturnih skladov Evropske unije, je zdaj 371 ležišč. Za najzahtevnejše okuse je na voljo tudi rajski apartma s kaminom, vodno posteljo, dvema savnama in jacizzujem. Skupno razpolagajo s 1000 m² vodnih površin v notranjih in zunanjih bazenih s termalno vodo, ki ima zdravilne učinke in blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. Gostom so na voljo številne masaže, fizioterapija, solarij ter zeliščne savne z aromaterapijo (finska, turška, ledena; bazenčki za knajpanje).

 

Z novim letom se je v Termah Snovik zamenjalo vodstvo. Petra Zlatoper, ki je do sedaj opravljala funkcijo direktorice Term, je v ponedeljek, 17. januarja 2011 predala posle novemu direktorju, Matjažu Kondi iz Lesc, ki je na današnjem praznovanju najprej pozdravil zbrano vodstvo, domačine in goste. Prokurist Term Snovik, Ivan Hribar, je v svojem nagovoru orisal zgodovino podjetja in predstavil dosedanje najbolj pomembne dosežke podjetja. Terme se lahko pohvalijo z ekološkim znakom za varovanje okolja EU Marjetica in številnimi domačimi ter mednarodnimi priznanji.

V imenu občine Kamnik je prisotne pozdravila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je vodstvu čestitala ob deveti obletnici delovanja in pohvalila dosedanje delo podjetja ter njegovo družbeno odgovorno usmeritev. Poudarila je velik pomen podjetja za prebivalce Tuhinjske doline, za njeno turistično promocijo in tudi za celotno občino Kamnik. Z ubranim petjem sta svečani dogodek popestrili učenki OŠ Šmartno.

Vrhunec svečanega dogodka je bil razrez torte, ki sta ga opravila dolgoletna zvesta obiskovalca Term Snovik. Slovesnost se je nadaljevala ob prijetnem pogovoru vseh prisotnih.

 

 


<< Nazaj | Novice