Mali grad

9. kolesarski izlet od Snovika do Motnika

31.08.2015

 

Zadnja nedelja v avgustu je namenjena tradicionalnemu kolesarjenju po kolesarski poti od Snovika do Motnika. Letos smo izvedli že deveti kolesarski izlet, ki ga vsako leto organizirata Občina Kamnik in Športno društvo Motnik s pomočjo številnih prostovoljcev. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, ki je namenjena promociji kolesarjenja in predstavitvi kolesarskih poti v občini Kamnik.

Omenjena kolesarska pot je bila urejena leta 2007, dolga je 23 kilometrov in dokaj zahtevna, predvsem zaradi nekaterih vzponov (npr. iz Sidola na Pšajnovico in dalje do Velikega Rakitovca) in vožnje po gozdnih cestah. Pot poteka po naseljih Tuhinjske doline od zdravilnega vrelca v vasi Potok, skozi Vaseno, Sidol, Pšajnovico, Laseno, Mali in Veliki Rakitovec, po gozdni cesti mimo planšarije na Lipovcu na Malo Raven do Motnika.

Številni kolesarji traso že dobro poznajo, vsako leto pa se nam na kolesarjenju pridružijo tudi novi udeleženci.

Letos se je na pot iz Snovika, kjer je prisotne pozdravil podžupan Matej Slapar, podalo 54 kolesarjev. Vsi so premagali zahtevno traso in kolesarjenje zaključili z druženjem v Motniku.  


<< Nazaj | Novice