Mali grad

9. Medvedkov pokal in podelitev nagrad najboljšim plavalcem Plavalnega kluba Kamnik za osvojenih 57 medalj na državnih prvenstvih

27.12.2019

 

9. Medvedkov pokal in podelitev nagrad najboljšim plavalcem Plavalnega kluba Kamnik za osvojenih 57 medalj na državnih prvenstvihV Plavalnem klubu Kamnik smo v sredo, 18. 12. 2019, za naše najmlajše člane organizirali že 9. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS. Tekmovanje je bilo namenjeno plavalcem Plavalne šole (predtekmovalni program za predšolske in šolske otroke), plavalcem 4. plavalne selekcije (Plavalne akademije) in plavalcem 3. selekcije. Udeležilo se ga je 64 otrok.

Ob glasni spodbudi staršev in podpornikov so otroci pokazali svoje plavalno znanje, ki so ga pridno pridobivali od septembra. Namen tekmovanja je v tem, da se otroci na prijazen način spoznajo s plavalno tekmo, da se naučijo, da je potrebno vaditi in vložiti veliko truda, da so na koncu dobri rezultati ter da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Zato so bili zmagovalci vsi, ki so s pripomočkom ali brez priplavali do nasprotnega roba bazena! Otroci so z velikim nasmehom in iskricami v očeh pokazali, da plavanje ni samo tekmovanje, plavanje je druženje in priložnost za tkanje novih prijateljskih vezi.

Po tekmovalnem delu za najmlajše smo pripravili še zaključno prireditev, kjer so se nam pridružili tudi starejši tekmovalci 1. in 2. selekcije. V pozitivnem vzdušju smo se spomnili uspehov pretekle sezone 2018/2019, s katerimi so nas razveseljevali naši plavalci. Uspešno delo v Plavalnem klubu Kamnik, ki že vrsto let ob slabih pogojih za treniranje, a z veliko požrtvovalnostjo in predanostjo plavalnemu športu niza uspehe in skrbi za popularizacijo plavalnega športa v naši in sosednjih občinah, pa dokazuje izjemna statistika osvojenih medalj na zimskih in letnih državnih prvenstvih pretekle sezone, za kar sta zaslužna trenerja Miha Potočnik in Emil Tahirovič.

Plavalci 1. in 2. selekcije so na zimskih in letnih državnih prvenstvih pretekle sezone skupno osvojili 57 medalj (9 zlatih – naslovov državnih prvakov in prvakinj, 24 srebrnih in 24 bronastih). Od tega je bilo 12 medalj podeljenih za štafetne nastope, 45 medalj pa so osvojili posamezniki.

Tako je bilo prednovoletno druženje priložnost, da smo plavalce nagradili za njihov trud, njihovim staršem pa izrekli iskreno zahvalo za podporo. Čeprav si prav vsi naši plavalci zaslužijo veliko pohvalo, smo ob tej priložnosti nagradili 13 plavalcev, ki so v pretekli sezoni na zimskih državnih prvenstvih v 25 m bazenih in na letnih državnih prvenstvih v 50 m bazenihosvajali medalje. Njihove odlike pa niso le hitri zavesljaji v vodi, ampak so s svojim pozitivnim odnosom do plavalnega športa in do klubskih prijateljev tudi vzor ostalim plavalcem.

NAGRADO PLAVALNEGA KLUBA KAMNIK SO PREJELI

Kategorija mlajši dečki in mlajše deklice

Ivana Lukan (2008)

Rok Vejnovič (2008)

MARKO GABRIEL KONČAR (2007)

Kategorija dečki in deklice

Iza Videc (2007)

Taja Vejnovič (2006)

Nik Peterlin (2006)

Jakob Prebil (2005)

Bor Slana (2005)

Kategorija kadeti in kadetinje

Marja Maček Sitar (2005)

Eva Bende (2004):

Maja Vezenkova (2004)

Kategorija mladinke in mladinci

Tina Dolinar (2003)

Jernej Prebil (2002)

Kamniški plavalci so si na državnih tekmovanjih prislužili tudi 30 diplom za maljše letnike v kategorijah mlajši dečki in deklice ter dečki in deklice (1. mesto – 7 diplom, 2. mesto – 17 diplom in 3. mesto – 6 diplom). Pripalavali so jih Rok Vejnovič, Iza Videc, Nik Peterlin in Jaka Varga.

V štafetnih nastopih so osvojili naslednje lovorike

Naslov državnih prvakov

Srebrne medalje

Bronaste medalje

Ob koncu smo se za dolgoletno sodelovanje zahvalili Maji Berlisk, Luciji Pintar in Živi Dobrovoljc, ki so se v tej sezoni poslovile od aktivnega plavanja ter vsem trenerjem in vaditeljem za njihovo požrtvovalno delo.

Ponosni smo kamniške plavalce, tako na tiste, ki stopajo na stopničke, kot tudi na vse ostale, ki s trdim delom nadgrajujejo svoje osebne rekorde in tiste najmlajše, ki na plavalno pot šele stopajo. Vsi si zaslužijo čestitke in pohvale, skupaj z njihovimi trenerji. Naj se ob koncu zahvalimo tudi vsem vam, ki nas na naši plavalni poti podpirate in se veselite uspehov naših plavalcev. Naj se naša zgodba o prijateljstvu nadaljuje tudi v letu 2020 – srečno.

Besedilo in fotografije: Helena Končar


<< Nazaj | Novice