Mali grad

9. Mednarodni plavalni miting Veronika 2010 v znamenju vrhunskih nastopov in odlične zabave

12.07.2010

 

Mednarodni plavalni miting Veronika 2010, ki se je 10. julija 2010, odvijal na kamniškem letnem olimpijskem bazenu, je bil v znamenju vrhunskih nastopov in odlične zabave. Ozračje je bilo vroče, temperaturo pa so med navijaški vrstami dvigovali odlični nastopi tekmovalcev. Na letošnjem mitingu Veronika je sodelovalo 491 plavalcev iz 22 klubov. Dva izmed njih sta bila iz sosednje Hrvaške, sodeloval pa je tudi klub iz Bosne in Hercegovine.

Med reprezentančnimi vrstami so obiskovalci lahko občudovali vrhunske nastope naših plavalcev. Že tradicionalno sta se mitinga udeležila večna rivala v 50m disciplinah Koprčan Matjaž Markič in Kranjčan Emil Tahirovič. Tokrat je bila sreča na strani Koprčana, ki se je v finalu na 50 m prsno in 50 m prosto kar dvakrat zavihtel na najvišje stopničke pred Tahirovičem. Tretje srebrno odličje je Tahirovič osvoji v finalu 50m hrbtno, v finalu 50m delfin pa je le preizkusil težo zlatega odličja. Med reprezentanti velja omeniti tudi Radovljičana Roberta Vovka, ki si je v disciplini 100m prsno priplaval zlato, v finalu na 50 m delfin pa srebro ter člana PK Ljubljana  Grega Plevelja. Plevelj je v disciplini 100m prsno osvojil srebro, v finalu na 50m prsno pa stopil na tretjo stopničko. Odlične nastope iz vrst najboljših je pokazal tudi domačin Zupan Nejc, ki trenira v Plavalnem klubu Ljubljana, saj je v disciplini 100m hrbtno stopil na najvišje stopničke, na 100m prosto pa osvojil 3. mesto. Med žensko konkurenco je v finalu na 50m hrbtno zlato po pričakovanju romalo v roke Kranjčanki Anji Čarman, bron pa si je Čarmanova priplava v finalu na 50 m delfin. Sestri Sovinek iz Olimpije sta se na mitingu zadovoljili s srebrnim odličjem. Maja ga je osvojila v finalu na 50m hrbtno, Nina pa v finalu 50 m prosto.

Letošnjega mitinga se je udeležilo 40 domačih varovancev iz štirih skupin, ki so pokazali dobre nastope. Najmlajši so se borili za dobre osebne rezultate, izkušenejši pa so se spogledovali z najvišjimi mesti. Med mlajšimi deklicami se je najbolje izkazala Živa Dobrovoljc, ki si je priplavala 8. mesto v finalu na 50 m prosto in 7. na 50 m prsno. V disciplini na 100m prosto pa je osvojila odlično 4. mesto. Kristina Uršič se je z najboljšimi kosala v kategoriji deklic. Odličje se ji je za eno mesto izmuznilo v finalu na 50 m delfin, v finalu na 50 m prosto pa je zasedla 6. mesto. V najstarejši kategoriji se je z najboljšimi uspešno pomerila Barbka Kosec, ki je v finalu na 50m zasedla 7. mesto. Junaka dneva pa sta prav gotovo bila Adam Zupan in Mihael Boštjan Končar, ki sta domače navijače ogrela z odličnimi nastopi. Adam Zupan je v kategoriji dečkov na zmagovalne stopničke stopil kar trikrat in si priboril tri srebrna odličja v disciplinah 100m prosto, 100m delfin in v finalu na 50m delfin. Zlato odličje pa je zasluženo romalo v roke Mihaelu Boštjanu Končarju, ki si ga je priboril z dvema odličnima nastopoma na 50m prosto v kategoriji mlajših dečkov. Mihael je dober nastop pokazal  tudi na 100 m prosto, kjer je osvojil nehvaležno četrto mesto. 6. mesto pa si je priplaval v finalu na 50 m hrbtno.

Plavalni miting Veronika se lahko poleg udeležbe vrhunskih plavalcev in strokovne sodniške zasedbe pohvali tudi z vsakoletno odlično zabavo za gledalce. Tokrat so zanjo poskrbeli člani prepoznavne akrobatske košarkaške skupine Dunking Devils, ki so s svojimi vratolomnimi akrobacijami navdušili vse prisotne.


<< Nazaj | Novice