Mali grad

8. Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok privabil številne družine

01.10.2017

 

8. Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok privabil številne družineArboretum Volčji Potok je bil danes odet v čarobne barve in zabavo, saj se je odvijal 8. Čarobni dan. Zbranim se je ob uradnem delu prireditve pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj z ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak.

Po besedah organizatorja, družbe Netvizija d.o.o. in Zavoda Zaupanje, se je letos zvrstilo preko 20.000 obiskovalcev. Čarobni dan je namreč eden največjih slovenskih družinskih dogodkov, kjer so nas na zelenih površinah parka Arboretum Volčji Potok razveseljevale številne ustvarjalne, plesne, športne in druge delavnice, v katerih so najmlajši lahko izrazili svojo ustvarjalnost in igrivost ter se ob tem še neizmerno zabavali.

Tudi za glasbeno zabavo je bilo tako kot pretekla leta poskrbljeno. Na glavnem odru so se nam med drugim predstavili Rok'n'band, Nuša Derenda, Omar Naber, Trkaj, Nipke, Rebeka Dremelj, Alenka Gotar, Ansambel Anžeta Šuštarja, Samuel Lucas in še mnogi drugi.

Zbrane so, sedaj že tradicionalno, z glasbenim uvodom zjutraj pozdravile članice in člani Mestne godbe Kamnik skupaj s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika, nato pa se vsi brezskrbno prepustili prijetni jesenski zabavi na zelenicah in v skrivnih kotičkih Arboretuma.

Ob uradnem odprtju se je v imenu organizatorjev Barbara Novak iz družbe Netvizija d.o.o. iskreno zahvalila Arboretumu in Občini Kamnik za gostoljubje, direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek se je zahvalil vsem, da so prišli tudi tokrat v tako velikem številu ter dejal, da je Arboretum družinski park in najlepši prostor v Sloveniji.

Župan Marjan Šarec je obiskovalcem letošnjega Čarobnega dne namenil naslednje misli: »Dragi najmlajši, dragi starši, dragi stari starši, upam, da ste in boste še preživeli lep dan v Arboretumu Volčjem Potoku. Želim vam, da bi bili vsi vaši naslednji dnevi tako lepi kot je današnji, drugo leto pa se ponovno vidimo na Čarobnem dnevu.«

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak pa je v prečudovitem okolju zbranim namenila lepe želje ter jih povabila na razstavni prostor Ministrstva, kjer so jim bile na voljo številne informacije s področja dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti.

Čarobnemu dnevu smo ob 8. rojstnem dnevu zapeli še »Vse najboljše!« in se posladkali s torto.


<< Nazaj | Novice