Mali grad

7. srečanje pevskih prijateljev

16.10.2011

 

Delavsko kulturno društvo Solidarnost iz Kamnika je včeraj v dvorani nad kavarno Veronika v Kamniku organiziralo že 7. srečanje pevskih prijateljev.

Društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 1919, ima bogato tradicijo, povezano s prizadevanji za delavske pravice in med NOB z bojem proti okupatorju. V svojem bogatem repertoarju pesmi zborov DKD Solidarnost prevladujejo delavske, narodno zavedne in partizanske pesmi.

 

Poleg Otroškega pevskega zbora Mali vrabčki, ki ga vodi Marinka Aparnik in moškega ter ženskega pevskega zbora DKD Solidarnost iz Kamnika pod vodstvom zborovodje Marka Tirana, sta včeraj navdušila še dva gostujoča pevska zbora, in sicer moški pevski zbor Papirničar iz Jagnjenice in pevska skupina Lavrencij iz Rake pri Krškem.

 

Prisotne je v imenu Občine Kamnik pozdravila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je med drugim poudarila simbolično povezavo tradicije petja DKD Solidarnosti s protesti proti kapitalu in odtujenosti večine prebivalcev od odločanja o zadevah, pomembnih za življenje ljudi, ki so se prav na dan srečanja pevskih prijateljev odvijali po številnih svetovnih mestih in tudi v Sloveniji.

 

Prireditev je povezoval Martin Gorenc. Po prireditvi je druženje pevskih prijateljev ob prepevanju trajalo še pozno v noč.


<< Nazaj | Novice