Mali grad

7. redni občni zbor Turističnega društva Tuhinjska dolina

07.03.2013

 

Zvečer je v Termah Snovik potekal 7. redni občni zbor Turističnega društva Tuhinjska dolina, ki se ga je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Člane in goste je najprej pozdravil predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, nato pa besedo predal predsedniku Turistične zveze Slovenije ter županu občine Podčetrtek Petru Misji, ki je opisal delovanje ter programe Turistične zveze Slovenije, poudaril povezanost vseh segmentov od turističnega društva do lokalne skupnosti v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, Turističnemu društvu Tuhinjska dolina pa zaželel še mnogo uspehov.

Tem željam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, ki je izpostavil pomen dobrega sodelovanja med turističnimi društvi in Občino Kamnik oziroma med Občino Kamnik in Termami Snovik, ki so eden izmed biserov kamniške turistične ponudbe, oziroma z raznimi društvi v Tuhinjski dolini. Dodatno prednost od lanskega leta prinaša tudi Kamnik bus. "Podeželje je kompleksno in v interesu Občine je, da bi se razvijalo v luči, ki si ga želimo tako mi kot tudi vi. V upanju, da bomo pri razvijanju turizma v Tuhinjski dolini še naprej sodelovali ter iskali mnoge nove poti razvoja podeželja, vam želim uspešno tudi letošnje leto,« je še dodal župan Marjan Šarec.

V nadaljevanju so zbrani prisluhnili delovnim organom, ki so predstavili poročilo verifikacijske komisije, poročilu o delu v letu 2012, finančnemu poročilu za leto 2012 ter poročilu Nadzornega odbora. Članice in člani Društva so bili v lanskem letu aktivni na mnogih področjih. Pripravili in izdali so tri številke glasila Tuhinjski glas. V mesecu marcu 2012 so na terasi pri Termah Snovik pripravili 7. velikonočni sejem, kjer smo si lahko ogledali izdelavo velikonočnih butaric, risali in barvali pirhe, predstavili so pletenje košar in košev ter vezenje, pletenje in kvačkanje. V drugi polovici avgusta 2012 so nam pripravili tridnevno etnološko prireditev »Košnja in spravilo sena nekoč in danes v Tuhinjski dolini«. Društvo je uspešno realiziralo projekt Telovadnica v naravi, ki je zgrajena po tematski pešpoti Snovik. Prejeli pa so tudi priznanje za 1. mesto naj pot – Snovičkova pot. V etnološki sekciji, sekciji za lepši izgled doline in sekciji za kolesarstvo in pohodništvo Turističnega društva Tuhinjska dolina se torej trudijo, da so aktivni na mnogih področjih.

Sledila je razprava na predstavljena poročila, ob sproščenem druženju pa so se rodile mnoge nove ideje in zamisli za delo društva v letu 2013.

Za konec vas TD Tuhinjska dolina vabi na 8. velikonočni sejem, ki ga prirejajo v nedeljo, 17. marca 2013, od 10. do 16. ure, na terasi pri Termah Snovik.


<< Nazaj | Novice