Mali grad

7. mednarodni bienale na Veliki planini

02.08.2012

 

Od danes do nedelje, 5. avgusta 2012, na Veliki planini poteka 7. mednarodni likovni bienale. Zbralo se je preko 30 slikarjev iz Slovenije, Indije, Črne gore, Hrvaške in Bosne, ki bodo uživali v neokrnjeni naravi in ustvarjali podobe Velike planine. Slikarji bodo nastanjeni v planinskih kočah, v turističnem naselju, slikarska platna pa bo v teh dneh moč opazili vsepovsod.

Otvoritve bienala na spodnji postaji nihalke na Veliko planino se je udeležila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je podala nekaj uvodnih besed, ter se v imenu občine Kamnik zahvalila organizatorju - društvu KUD Toneta Kranjca, ki je prepoznalo, da je na Veliki planini neizmeren mir ter, da tu obstajajo številne podobe za umetniško ustvarjalnost.

Podžupanja je izrazila željo, da bienale postane tradicionalen ter, da bomo obeležili tudi okrogle, 10. obletnice le-tega. Med slikarji postaja dogodek vse bolj prepoznaven in priljubljen, na začetku pa so na njem sodelovali le umetniki iz Slovenije. Ponosna je, da se bienale odvija v kamniški občini in prispeva k promociji bisera Velike planine, obenem pa želi, da se bodo slikarji z veseljem vračali v kamniške konce in si ogledali vse kulturne in naravne znamenitosti in lepote, ki jih v kamniški občini ne primanjkuje.

Ob koncu je vsem zbranim zaželela prijetno bivanje na Veliki planini, dobro počutje, ter lepe slike.

Besedilo in fotografija: Polona Grahek, Velika planina


<< Nazaj | Novice